Рубрики: Цікаве

Як відрізнити свіжий оселедець від старого: прості способи обрати рибу, щоб не зіпсувати святкові салати

Прості поради допоможуть легко відрізнити старий оселедець від того, який буде смачним та апетитним. Як обрати свіжу рибу в магазині та не помилитись?

Солоний або слабосолоний оселедець – ідеальне доповнення до ваших салатів і закусок. Риба має неабияку популярність у період різдвяних і новорічних свят. Мільйони господарок обирають такий смаколик, аби приготувати апетитні страви до святкового столу. Разом із тим, сотні тисяч господарок стикаються з проблемою, коли їм продають несвіжу рибу. Розповідаємо, за якими ознаками обирати свіжий оселедець.

Як обрати свіжий оселедець

Перш за все, варто обирати “жирну” рибу. Мова йде про розмір її спинки – чим свіжіший оселедець, тим більша в нього спина. З такої риби ви гарантовано зможете приготувати багато страв, адже після, як ви розберете рибу на філе, отримаєте багато свіжого та смачного м’яса.

Експерти назвали головні ознаки свіжого оселедця, які допоможуть обрати правильну рибу на салати

Наступна ознака, на яку обов’язково варто звертати увагу, це колір шкіри риби. Мабуть, це найголовніша порада, яку потрібно запам’ятати на все життя та використовувати кожного разу, коли обираєте оселедець. Якщо на спині або на животику риби ви бачите жовті плями, розводи або взагалі будь-який натяк на жовтий колір, купувати таку тушку не потрібно.

Наступні поради можна використовувати, якщо ви обираєте не солону, а свіжу рибу. Так, в оселедця, який щойно “приплив” на магазинний прилавок, обов’язково будуть світлі очі. Її яблука мають бути світлого кольору, а ось червоні цяточки в кутах очей говорять про те, що рибу вже солили.

Експерти назвали головні ознаки свіжого оселедця, які допоможуть обрати правильну рибу на салати

Крім того, повідомити про те, що рибу солили, можуть і зябра. У свіжого оселедця, як і в будь-якої іншої свіжої риби, вони мають яскравий червоний колір. А ось у старої або солоної риби вони швидко стають “каламутного” відтінку.

Поділитися