Рубрики: Цікаве

Як обрати якісне сало: прості лайфхаки досвідчених господинь допоможуть не промахнутися з покупкою

Сало - одна з улюблених страв українців. Та обрати якісний продукт не завжди просто. Сьогодні ми розповімо лайфхаки, які допоможуть.

Якщо ви купуєте сало на ринку, то про походження продукту можна дізнатися особисто в продавця. Часто буває, що сало продають господарі, тож це досить просто.

На продаж товару має бути документи. Не соромтеся попросити їх у продавця. Також зверніть увагу, чи є на салі тавро ветслужби.

Поцікавтеся у господаря, чим він годує свиней. Вважається, що сало тварин, яких годували картоплею чи молоком більш ніжне. Якщо ж в раціоне тварини були ще й яблука, то у сала з’являється смачний м’ясний прошарок.

Також варто розпитати, з якої саме частини свині сало і про те, чи воно саме зі свині чи кабанчика. Любителі сала кажуть, що сало свині не має неприємного запаху та більш смачне та ніжне.

Що стосується товщини сала, то за словами гурманів, ідеальною є в проміжку 3-6 см. Чим тонше шкірка сала – тим продукт більш ніжний.

Сало з бокової частини або зі спини вважається одним із найсмачніших в будь-якому вигляді: сирому, тушкованому, смаженому чи солоному.

Якщо ж ви полюбляєте більш жорстке сало, тоді воно має бути з щоки та шиї свині. Такий продукт ідеальний для копчення та запікання.

Сало повинно бути білого кольору з рожевим відтінком. Тому якщо ви бачите жовтизну або сірий відтінок – краще відмовитися від покупки.

Також слід утриматися від сала, в якому є червоний відтінок. Це говорить, що свиню довго не могли заколоти і в сало потрапила кров.

Як правильно вибрати смачне сало

Шкірка повинна бути блискучою. Якщо ж вона суха – це значить, що сало вже довго лежить на прилавку.

Що стосується запаху, то він повинен віддавати сіном та димком.

Часто продавці пропонують скуштувати сала перед покупкою. Радимо не нехтувати цим і все ж спробувати продукт. Смак має бути ніжним та не мати сторонніх присмаків.

Поділитися