Рубрики: Цікаве

Посадіть солодкий перець на розсаду у лютому таким способом – отримаєте міцний і щедрий врожай: лайфхак

Для того, аби виростити смачний солодкий перець, недостатньо купити "правильне" насіння, його важливо вірно обробити та вчасно посіяти на розсаду. Ділимось секретами.

Вирощування овочів та зелені на власній городній ділянці для багатьох стало захопливим та корисним хобі. Щоб зробити ваш город ще ряснішим, слід звернути увагу на кілька ключових моментів. Вже наприкінці зими починайте готувати ґрунт та контейнери для вирощування, а також готуйте насіння для розсади, використовуючи для цього техніку замочування та дезінфекцію.

Коли сіяти перець у лютому

Найкращими датами для посіву перцю на розсаду у лютому є 11 та 12 число, а також період з 15 по 21 лютого. Втім, якщо ви вирішили починати вирощувати розсаду пізніше, то найкращим варіантом стане робити це у березні. Для цього підійдуть такі числа, як від 13 до 16, 18 та 19, від 22 до 24 березня. Пізніше варто починати висаджувати солодкий перець, а тому вирощувати розсаду береться невелика кількість садівників.

Експерти поділились дієвим лайфхаком, як легко та без зайвого клопоту виростити солодкий перець

Починати варто з обробки насіння. Вони можуть бути замочені у слабкому розчині марганцівки або оброблені стимулятором росту згідно з інструкцією на упаковці. Щоб прискорити проростання насіння, розмістіть їх на вологій тканині чи марлі, покрийте та помістіть в тепле місце. Важливо, щоб тканина залишалася завжди вологою, щоб насіння змогло прорости протягом 4-5 днів.

Як виростити перець без пікірування

Для успішного вирощування розсади перцю без пікірування використовуйте простий та ефективний підхід. Почніть сіяння насіння щонайменше за 45 днів до того, як плануєте висаджувати сіянці у відкритий ґрунт. Пам’ятайте про важливість ретельного контролю зволоження землі та правильного поливу.

Експерти поділились дієвим лайфхаком, як легко та без зайвого клопоту виростити солодкий перець

Регулярне розпушування верхнього шару ґрунту допомагатиме уникнути утворення кірки та забезпечить кореням доступ до необхідного кисню. Коли вирощуєте розсаду в домашніх умовах, враховуйте, що після висівання сходів може знадобитися додаткове освітлення, наприклад, за допомогою люмінесцентних ламп.

Поділитися