Рубрики: Цікаве

Як обрати ідеальний фарш на котлети та підсмажку: 2 головні поради, що допоможуть розпізнати якісний продукт

Запорука ідеальних котлет та інших страв із використанням фаршу – правильно підібраний головний компонент. Розповідаємо, як відрізнити свіжий фарш від того, що лежить вже давно.

Успіх будь-якої страви, в основі якої фарш, полягає у тому, наскільки свіжим та смачним буде основний інгредієнт. Кожна господиня та кожен господар хоча б раз у своєму житті замислювались про те, чи існують універсальні поради, які допоможуть обрати дійсно свіжий і смачний фарш. Гарантуємо, що з такими секретами ви точно зможете придбати гідний варіант для своєї страви.

Як обрати свіжий фарш

Згідно з українськими стандартами якості, фарш – це м’ясо, подрібнене за допомогою обладнаних решіткою кухонних комбайнів з отворами діаметром від 2 до 5 міліметрів. Коли обираєте продукт для своєї страви, важливо звертати увагу на свіжість м’яса, його природний колір і відсутність неприємного запаху. Для перевірки свіжості фаршу використовуйте сенсорний тест – за допомогою дотиків перевірте, чи достатньо жорсткий фарш та чи розділяється він на волокна при стисканні. Якщо фарш має липку або слизьку консистенцію перед або після приготування, це може свідчити про низьку якість продукту та його несвіжість.

Експерти поділились порадами, які допоможуть обрати свіжий фарш для котлет та інших страв

Спосіб перевірки за запахом є ефективним і для сирого, і для вже приготованого м’яса. Це дозволяє вам швидко визначити його стан – чи воно свіже, чи вже не придатне для вживання. Смачний, а головне свіжий фарш має слабкий запах, але якщо він псується, ви відчуєте характерний “аромат”. Навіть якщо ви не вловлюєте запах, але помічаєте сумнівні ознаки, як от, наприклад, зміна текстури чи кольору фаршу, безпечніше утриматися від його покупки.

Експерти поділились порадами, які допоможуть обрати свіжий фарш для котлет та інших страв

З двома такими простими порадами вам легко та швидко вдасться обрати дійсно свіжий фарш – не доведеться вірити продавцям на слово, ви самостійно впевнитесь у тому, що м’ясо на полиці крамниці щойно було перетворене на смачний фарш. Із такого продукту у вас точно вийде смачна та ароматна страва, що не завдасть шкоди вашому здоров’ю.

Поділитися