Рубрики: Цікаве

Чому губки для миття насправді мають різні кольори: цей лайфхак – справжня знахідка для всіх господинь

Виявляється, що багато повсякденних засобів та предметів для домашніх справ мають "приховані" властивості. Так, сьогодні ви дізнаєтесь, чому губки для миття насправді мають різні кольори.

В магазинах безліч губок для миття посуду, зокрема упаковки по декілька штук з різними кольорами. Багато господинь думають, що всі вони однакові, і лише колір їх відрізняє. Та насправді це не так і від кольору губки залежить її функціональне призначення і не тільки.

Отже, чому губки для миття посуду різного кольору?

Відмінність може залежати від:

  • призначення. Губка одного кольору може використовуватися на кухні, другого- для чищення, третього – для ванни і так далі. Таким чином можна запобігти перехресному забрудненню.
  • абразивності. Жорстка сторона губки може відрізнятися, в залежності від кольору. Часто зелені губки призначені для видалення застарілих забруднень, а жовті та сині – мають меншу абразивну поверхню і чудово підійдуть для того, аби мити повсякденний посуд.
  • естетичної складової. Різнокольорові губки можуть бути просто для привернення уваги покупців.
  • відмінності. Деякі виробники губок позначають кольорами функціональні відмінності у вигляді антибактеріальних властивостей або ж спеціального покриття, яе не дряпає поверхню.
Чому губки для миття насправді мають різні кольори

Якими губками не варто мити посуд?

Для миття посуду не рекомендується використовувати металеві губки, адже вони можуть подряпати та пошкодити поверхню посуду. Особливо це стосується антипригарного покриття пательні та виробів з нержавіючої сталі.

Також заборонено мити посуд губками, які ви раніше використовували для миття ванни чи інших поверхонь. Адже в такий спосіб може відбутися поширення бактерій.

Вибір губки повинен враховувати конкретну сферу застосування. Також пам’ятайте про те, що губки потрібно регулярно змінювати, щоб вони не стали “розсадником зарази”.

Поділитися