Як позбутися неприємного запаху на кухні: перевірені способи та поради експертів. Здивуй близьких свіжістю

Усі ми не любимо, коли у нашому будинку з'являються неприємні запахи. Особливо це стосується кухні, адже це те місце, де ми їмо, відпочиваємо з родиною та друзями, приймаємо гостей.

Всякого роду неприємний запах (який особливо швидко з’являється влітку) може просто зіпсувати апетит усім, хто перебуває на кухні. Саме кухня і є джерелом неприємних запахів. То як же з ними боротися?

Неприємний запах із подрібнювача залишків в раковині

Йдеться про подрібнювачі сміття в раковині. Так, це зручно, адже раковина не забивається відходами продуктів. Але часом ці самі залишки можуть затримуватися на подрібнювачі, і в самому контейнері, починаючи при цьому погано пахнути. Щоб уникнути неприємного запаху залийте в нього склянку окропу, який очистить, а потім пропустіть крізь подрібнювач шкірку апельсина або лимона.

Неприємний запах із холодильника

Просочіть ватний диск ванільною ефірною олією, покладіть в маленьку мисочку і поставте на нижню (відкриту) полицю холодильника. Коли ватка висохне, замініть її на нову. Якщо ж ви віддаєте перевагу запаху кави, то замість ватки з ванільною олією можете використовувати кавову гущу.

Неприємний запах із відра для сміття

Щоб прибрати неприємний запах з відра для сміття потрібно нанести на ватний диск або шматочок марлі по одній краплі аромамасел лаванди та чайного дерева, і покласти на дно відра.

Боремось з неприємними запахами на кухні: перевірені методи
Боремось з неприємними запахами на кухні: перевірені методи

Неприємний запах із посудомийної машини

Як правило, наполовину заповнена посудомийна машина може стояти без роботи кілька днів. Залишки їжі на брудному посуді починають псуватись і з’являється неприємний запах. Щоб прибрати його, але не витрачати зайвий миючий засіб, поставте посуд на просте полоскання – пара забере більшість забруднень з посуду. Якщо це не допомогло, звільніть машину і ретельно вимийте її (скоріше за все десь там застрягли залишки їжі).

Неприємний запах від кухонної плити

Потрапляючи на поверхню плити, продукти не тільки присихають, пригоряють, а й починають смердіти. Намагайтеся протирати плиту щоразу після приготування. Неприємний запах з духовки під час того, як ви в ній щось печете, може поширитися по всій квартирі. Крім того, якщо шматки їжі, що впали на дно духовки, ще не перегоріли, вони можуть диміти. Впоратися з цією проблемою допоможе сіль. Засипте нею шматочок їжі, що пригорів (повністю покривши його) – сіль прибере запах.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини