Рубрики: Цікаве

5 золотих правил приготування найсмачнішої кави, які ви не знали: і не знадобиться дорога каво-машина

Кава – це не просто напій, а справжня насолода, яка здатна розігріти душу. Чашечка гарної кави з ранку може задати настрій на весь день! І ось 5 головних секретів.

Знаючи ці п’ять нескладних правил, ви зможете самі готувати для себе найсмачнішу каву – саме таку, як ви любите. Це справді простіше, ніж ви думаєте!

Правило 1: Купуйте свіжі та якісні зерна

Ні для кого не секрет, що ключове значення у смаку приготовленої кави має якість і свіжість зерен, що використовуються. Тому ви повинні купувати найкращу каву, яку можете собі дозволити, і не в супермаркеті, а у спеціалізованому магазині. Тут ви зможете підібрати свій улюблений сорт, купувати його за досить демократичними цінами та бути впевненими у правильних умовах зберігання та свіжості зерен.

Правило 2: Зберігайте зерна правильно, щоб зберегти їх свіжість

Завжди зберігайте кавові зерна або мелену каву в повітронепроникній ємності. Скляні або керамічні ємності з щільною прогумованою кришкою підійдуть якнайкраще. Ніколи не ставте каву в холодильник – вона дуже пориста і швидко набирається вологою та сторонніми ароматами. Експерти наполягають навіть проти заморожування кави, особливо темного обсмажування. В ідеалі купуйте свіжу каву щотижня і зберігайте за кімнатної температури.

Кулінари розкрили 5 секретів приготування ідеальної кави

Правило 3: Вибирайте правильну каву

Ви напевно знаєте про те, що є два основні види кавових зерен – арабіка та робуста. Арабіка виробляється в більших масштабах і має широкий спектр смаків та ароматів, а також вважається найкращим сортом зерен. Тому намагайтеся купувати лише 100% арабіку. Дешеві сорти кави можуть містити домішки робусти, яка містить більше кофеїну, має більш жорсткий смак. Як правило, «гидкий» смак кави асоціюється з робустою (принаймні, на думку шанувальників арабіки).

Правило 4: Спробуйте молоти зерна самостійно

Кава починає втрачати якість практично відразу після помелу. Щоб отримати максимум від куплених зерен, спробуйте їх молоти безпосередньо перед приготуванням. придбайте кавомолку, і ви здивуєтеся, наскільки ароматнішим став ваш улюблений кавовий напій.

Правило 5: Використовуйте хорошу воду

Ніщо так не псує смак кави, як вода з присмаком хлорки або зовсім несмачна. Найкраще для приготування кавових напоїв використовувати мінеральну воду у пляшках або фільтри з активованим вугіллям. Пам’ятайте: пом’якшена чи дистильована вода не підходить для кави – такий напій не буде смачним.

Поділитися