Звернулася до бабусі, щоб дізнатися, що означає, якщо курка знесла дуже маленьке яйце: народні прикмети

Ще здавна нас супроводжують різноманітні прикмети, забобони та знаки, які донині залишаються актуальними. У різних містичних обрядах, ритуалах чаклуни часто користуються курячими яйцями.

Існує гіпотеза, що яйце вважається символом і джерелом життя. Тому нараховується безліч прикмет, пов’язаних із курячими яйцями. Мале яйце, відповідно до прикмет, символізує невеликі труднощі, які можуть виникнути як у побутових, так і в робочих справах. Якщо вам наснився сон про маленькі яйця, це може означати, що ви звикла придавати надмірне значення незначним подіям і словам. Згідно з народними віруваннями, щоб захистити свій будинок та подвір’я від неприємностей, слід кинути мале яйце через дах будинку так, щоб воно розбилося об землю з іншого боку. Однак, це вже залежить від ваших власних вірувань. Маленьке яйце без жовтка, яке іноді несуть кури, відоме як “відьмине яйце” або “півняче”, є результатом порушення процесу несення і доволі рідко зустрічається в гніздах курей. Воно зазвичай має менший розмір, круглу форму і не містить жовтка. Такі яйця можуть з’являтися як у молодих, так і у старих курей, і їх виникнення може бути пов’язане зі стресом або порушенням режиму.

Експерти розповіли, чому курка може нести дуже маленькі яйця
Експерти розповіли, чому курка може нести дуже маленькі яйця

Їх також можна споживати, хоча вони не містять жовтка. Зазвичай їх варять або смажать разом зі звичайними яйцями, або використовують як сувенір чи для декору. Перед використанням шкаралупу слід промити, щоб видалити захисний шар, який може перешкоджати проникненню повітря. Щодо народних переконань, не рекомендується чоловікам збирати яйця в гніздах, оскільки це може призвести до припинення несення. Те саме може статися, якщо спалювати яєчну шкаралупу. Щоб кури йшли до гнізда, в нього можна покласти кілька пір’їн, зістрижених з їх хвостів. Дуже позитивний знак, якщо на ваш двір завітала чужа курка. Це може бути не просто знаком стабільного доходу, але й справжнім процвітанням. Якщо курка ще й знесла яйце, це може вказувати на наближення особливої події у майбутньому.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини