Рубрики: Цікаве

Як правильно посіяти айстри на розсаду з насіння: незаморочливий спосіб вирощування квітів. Зробила і радію

Айстри – чудові квіти для посадки на власній ділянці. Посіяти розсаду з насіння дуже просто, якщо дотримуватися відповідних рекомендацій від експертів.

Посів айстр на розсаду може бути досить простим, якщо дотримуватися кількох кроків. Почніть з вибору якісного насіння айстр. Зверніть увагу на те, щоб насіння були свіжими і відомого виробника. Якщо можливо, купуйте насіння у спеціалізованих магазинах або в інтернет-магазинах з хорошою репутацією. Використовуйте легкий та добре дренований грунт для посіву насіння. Можна використовувати готову суміш для розсади або приготувати її самостійно, змішуючи дрібний перегноїк з перлітом або кокосовим волокном.

За допомогою палички або невеликого глибокого предмета (наприклад, кульки для чаю), створіть невеликі отвори у грунті на глибину близько 1-2 см. Покладіть по одному насінню у кожен отвір, потім покрийте їх тонким шаром грунту і помірно зволожте. Розмістіть контейнери з посіяними насінням у теплому та яскравому місці, але захищеному від прямих сонячних променів. Дотримуйтесь оптимальної температури для проростання насіння, яка зазвичай становить близько 18-21°C. Регулярно перевіряйте вологість грунту та зволожуйте його за необхідності, уникайте пересихання або пере-зволоження.

Як швидко та просто посіяти айстри на розсаду

Після того, як сходи з’являться, переконайтеся, що розсада отримує достатньо світла. Поступово підвищуйте вологість та температуру повітря, знижуючи ризик грибкових захворювань. Коли розсада буде маціювати та мати вже декілька справжніх листочків, можна розсаджувати її відповідно до умов росту айстр. За дотриманням цих кроків, ви зможете успішно посіяти айстри на розсаду та отримати здорові та сильні саджанці для подальшого пересаджування на відкрите грунт.

Поділитися