Свекруха порадила більше не купляти такі яйця навіть зі знижкою: справа не в категорії чи строку придатності

Яйця! "Що в них такого особливого?" - скаже більшість із нас. Купили, принесли додому, прибрали у холодильник. Виявляється більшість, зберігає їх неправильно.

Яйця один із найбільш уживаних продуктів і звичайно корисних. Вони потрібні постійно, їх додаємо в тісто, в креми, робимо швидкі, поживні та смачні сніданки.

Як правильно зберігати яйця?

У всіх холодильниках, є пристосовані лоточки, в які ми розкладаємо яйця. Вони розташовані на полиці дверцят холодильника. Важливо знати, що це неправильне місце для їх зберігання. Дверцята постійно відчиняємо, це є причиною перепаду температури, що для яєць протипоказано. Вони мають бути добре охолоджені. Правильно ставити лоток з яйцями на верхню полицю холодильної камери, причому підсуваючи його до задньої стінки.

Чому тупим кінцем вверх?

Ви здивуєтеся наскільки це важливо! Перше. Почнемо з того, що сама структура яєчної шкаралупи негерметична, в ній є мікроскопічні пори, через які яйця всередину надходить кисень і витісняє вуглекислоту. Це безпосередньо впливає на термін зберігання яєць та їх свіжість. Тупа сторона шкаралупи яйця пористіша, саме через неї і надходить багато кисню. Говорячи простими словами, яйце “дихає”. Через цю особливість “дихати” потрібно, щоб поряд з яйцями не було продуктів з різними запахами, щоб вони не проникали всередину яєць. Однак завдяки надходженню кисню, в цій частині яйця біля поверхні шкаралупи можуть розвинутися мікроорганізми. Якщо укладати тупою стороною вниз, вони починають “спливати” і потрапляють в білок і жовток.

Експерти розповіли, які яйця краще купувати в магазинах
Експерти розповіли, які яйця краще купувати в магазинах

Скільки зберігаються яйця з усіх умов?

Якщо яйця свіжі, їх можна зберігати протягом місяця. З початку дати на маркуванні та з дотриманням вищеописаних умов. Протягом цього часу їх можна без побоювання використовувати в їжу та для приготування різноманітних страв. Також не рекомендується мити яйця перед тим, як принесли їх додому. Робити це треба безпосередньо перед приготуванням. На шкаралупі яєць є невидима для ока плівка. Вона виконує захисні функції. Наперед змивати її не треба.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини