Всі сусіди на дачі просто обзаздрилися: виростила дерево авокадо з кісточки і тепер сама кручу суші та роли

Авокадо - це не лише смачний фрукт, але й корисний продукт, який може стати основою для багатьох страв. Напевно, всі пробували авокадо, але далеко не всі пробували посадити кісточку.

Процес пророщування авокадо приносить багато задоволення: ви можете спостерігати, як у насінині поступово пробуджується життя. А після яскраво-зелене деревце прикрасить ваш інтер’єр. Розповідаю, як виростити авокадо з кісточки вдома. Важливо брати кісточку зі стиглого авокадо. М’якоть у такого плоду має бути м’якою з ніжним горіховим смаком.

Порада експертів: як виростити дерево авокадо з кісточки
Порада експертів: як виростити дерево авокадо з кісточки

Що потрібно знати при посадці?

З кісточки проростає авокадо в ґрунті протягом місяця. У цей період потрібно обов’язково поливати ґрунт. За можливості зробити “тепличку”. На горщик із посадженою кісточкою надіти целофановий пакет. Це дозволить зберегти вологу. Рослина теплолюбна, тому ставимо в тепле місце. Як тільки з’являються сходи, “тепличку” прибираємо.

Ґрунт

Дуже важливо правильно підібрати ґрунт, щоб дерево добре росло. Для нього підійде пухка і легка ґрунтосуміш. Для посадки беремо універсальний ґрунт Обов’язково потрібен дренаж з керамзиту, щоб коріння “дихало”. Для розпушення ґрунту використовуємо трохи перліту. Відмінна річ, щоб зробить ґрунт більш “легким”.

Світло

Авокадо любить світло, хоча його можна розмістити і в півтіні, такі умови теж підійдуть. Не варто ставити під прямим сонцем: його промені можуть залишити на листках опіки. Влітку частіше виносимо на балкон.

Полив і обприскування

Авокадо потребує рясного і постійного поливу. Однак регулярність залежить від сезону. В активний період росту і теплу пору року його поливають частіше, ніж при холодних температурах взимку. Полив проводять, орієнтуючись на ґрунт. Перевіряємо пальцем суха земля чи ні. Влітку, наприклад, приблизно щодня поливаємо відстояною водою. А восени приблизно через кожні 2-3 дні.

Важливо не залити рослину

Авокадо потрібна висока вологість. Тому якщо в кімнаті сухе повітря, то це несприятливо на нього вплине. Вирішити цю проблему можна за допомогою зволожувача повітря або регулярних обприскувань. Робити їх потрібно щодня.

Популярне

Подібні новини