Завжди сиплю в лунку борошно при посадці картоплі. Бульби ростуть великі, здорові, без нематоди і капустянки

Ті хто садить картоплю, а це наш другий хліб, знає як важко позбутися нематоди та капустянки, ці нахлібники швидко розмножуються і завдають істотних збитків посадкам

Взагалі під час осіннього збирання бажано прибирати всі городні відходи, бур’ян особливо лопух, пирій, потрібно на зиму залишати ділянку чистою, щоб шкідникам не було чим харчуватися.  Що таке нематода і капустянка знають всі садівники, тому потрібно вживати заходів щодо боротьби ще на стадії посадки. Боротьба полягає ще й у профілактиці. Знижуємо кислотність ґрунту, зрозуміти що ґрунт кислий можна по рослинах індикатором, якщо ґрунт кислий, то на ньому росте подорожник, польовий хвощ та інші. Відмінно відлякують шкідників бобові культури. Наприклад посадивши їх поряд з картоплею ви не тільки відлякаєте шкідників, але й збагатите ґрунт таким макро елементом як азот.

Тепер з приводу того, що додають у лунку при посадці картоплі, щоб позбутися шкідників. Хімію звичайно мало хто хоче вносити в землю, тому ми вам розповімо про робочі народні добавки. Не надовго замочіть бульби картоплі в такому розчині: 3 літри води + 3 столові ложки березового дьогтю, перемішайте і замочіть посадковий матеріал. Було б непогано і лунку пролити березовим дьогтем, на 10 л води 1 столова ложка. Березовий дьоготь чудовий захист від капустянки та від інших шкідників. Нині у продажу є багато натуральних добрив. Часто дачники цікавляться, як використовувати як підживлення доломітове борошно.

Порада експертів: як виростити здорову та велику картоплю
Порада експертів: як виростити здорову та велику картоплю

Склад та користь:

Борошно одержують у результаті роздроблення гірської породи – доломіту, через що воно і отримало свою назву. У борошні високий вміст кальцію та магнію, що сприяє зростанню та розвитку рослин. Доведено, що кальцій зміцнює кореневу систему, а магній сприяє процесу фотосинтезу. Дефіцит елементів призводить до того, що пагони культури не розвиваються повноцінно. На грядках будь-якої пори року можна застосовувати доломітове борошно. Вона пригнічує інфекцію та сприяє родючості ґрунту.

Властивості борошна:

Активні компоненти сприятливо впливають на ґрунт. Фосфор, азот та калій є важливими складовими для збагачення землі корисними елементами. Магній входить до складу хлорофілу, без нього листя поступово блідне, втрачає яскравість забарвлення, з’являється жовтий відтінок. Хлорофіл – важливий компонент фотосинтезу. Борошно використовується для нейтралізації радіонуклідів, це означає, що буде добрий урожай. Завдяки цьому добриву рослини захищені від багатьох шкідників. Структура ґрунту покращується, він стає більш пухким. Навесні доломітове борошно рекомендується вносити в лунку при посадці. Бажаємо вам чудового врожаю!

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини