Рубрики: Цікаве

Цей буряк сіяла і буду сіяти завжди: найсолодший. Найкращі сорти та гібриди для зберігання на всю зиму

Буряк використовують і для основних страв, і для салатів. Втім, приготувати смачну закуску на основі "ніякого" буряка неможливо. Рекомендуємо до вирощування декілька сортів.

Неможливо абияк поставитись до вибору сорту та насіння буряка, а потім бажати отримати щедрий і смачний врожай. Для того, аби культури на вашому городі дивували та приємно вражали результатами, потрібно докладати зусиль. Перш за все, зазначають експерти, варто обрати правильний сорт овочу, аби він задовольняв ваші потреби. Розповідаємо про найкращі сорти та гібриди буряка для вирощування вдома.

Найкращі сорти буряка

Перш за все, варто зазначити, що буряк доволі примхливий до вирощування у домашніх умовах. Так, наприклад, йому “подобається” багатий на органіку ґрунт, а тому не варто дивуватись, що культура погано росте, якщо ви не потурбувались про внесення добрив. Втім, часом буває так, що городники просто неправильно обирають сорт, через що стикаються з проблемами, коли овочі просто не задовольняють їхніх запитів.

Експерти назвали найкращі сорти солодкого та врожайного буряка для вирощування на власному городі

Так, наприклад, серед найкращих сортів ранніх буряків експерти виділяють два основних – Латіфа та Кларін. Перший відрізняється особливим смаком, адже вміст цукру в плодах може сягати до 20%. Крім того, такий сорт доволі стійкий до посухи, що робить його вирощування набагато простішим. А ось сорт Кларін дуже швидко росте, а ось рівень його цукристості може досягати майже 19%.

Експерти назвали найкращі сорти солодкого та врожайного буряка для вирощування на власному городі

Серед середньостиглих городники також виділяють декілька улюблених – Андромеда та Казимира. Перший сорт завжди дає багато плодів – він особливо врожайний, а також дуже стійкий до хвороб, заразити його майже неможливо. Що стосується буряків сорту Казимира, то він довго та спокійно зберігається, не хворіє та достатньо солодкий.

Поділитися