Рубрики: Цікаве

Саджаю тільки ці сорти баклажанів для посіву навесні: з грядки збираю пів тонни врожаю, а плоди – смачнющі

Щоб у майбутньому зібрати щедрий врожай смачних баклажанів, потрібно заздалегідь потурбуватись про те, аби правильно обрати сорт культури. Розповідаємо про найкращі.

Здавна українці говорили, що весна красна квітами, а ось осінь – плодами. Саме тому з настанням перших весняних днів потрібно братись до роботи. Звичайно, важливими кроками на шляху до щедрого та смачного врожаю є правильне прибирання ділянки, підготовка та удобрення ґрунту та ще багато інших заходів. Проте, не менш важливим є і вірний вибір сорту різноманітних культур. Розповідаємо, які баклажани обрати, щоби вони задовольнили всі ваші потреби та не створили неприємностей.

Найкращі сорти баклажанів

Експерти виділяють декілька основних сортів, що відрізняються особливою врожайністю та мають певні специфічні характеристики, які подобаються городникам. Так, наприклад, якщо вам потрібні плоди невеликого розміру, що ідеально підійдуть для домашнього консервування, оберіть врожайний сорт “Алмаз”. Вони є стійкими до хвороб і шкідників, а плоди важать у середньому до 200 грамів. До слова, кущик у висоту сягає не більш як 60 сантиметрів.

Городники та експерти назвали найкращі сорти баклажанів, які дають якісний і щедрий врожай

Якщо ж вам потрібні м’ясисті плоди чималенького розміру, варто звернути увагу на “Фіолетове Диво”. Кущі цього сорту можуть сягати у висоту метра, а ось плоди у середньому вродять вагою від 500 до 600 грамів кожен. Сорт відрізняється стійкістю до температурних перепадів, а тому не варто перейматись про їхнє укриття у разі похолодання. Баклажани цього виду мають дійсно ніжний смак та зовсім не гірчать, а тому чудово підходять для приготування свіжих страв і консервації.

Городники та експерти назвали найкращі сорти баклажанів, які дають якісний і щедрий врожай

Неможливо оминути увагою середньоранній сорт “Чорний Красень”. Цей вид баклажанів також відрізняється відносно невеликими розмірами – він займає на городі мало місця, а плоди виростають красивими, однакового розміру, а їхня вага складає до 250 грамів. Плоди можна спокійно зберігати у холодильнику, вони не втрачають смаку та залишаються солодкими й ніжними.

Поділитися