Рубрики: Цікаве

Цим насіння обробляла і буду обробляти завжди: копійчаний засіб від фітофтори перцю для щедрого врожаю

Перед посівом городу обов'язково потрібно потурбуватись про те, аби посівний матеріал був ідеальним. Найкращий засіб, яким кожного сезону потрібно обробляти насіння перцю.

Страшний сон для городника – знайти на своїй ділянці сліди різних захворювань і шкідників. Втім, якщо ви правильно підготуєте насіння для посіву на городі, то автоматично знизите ймовірність, що така неприємність станеться. Перець потребує особливого та уважного догляду, але можете не сумніватись – якщо ви докладали зусиль та турбувались про культуру, вона точно віддячить вам щедрим врожаєм.

Як обробляти насіння перцю

Для початку розберімося, коли потрібно сіяти насіння перцю – ця інформація допоможе визначитись із термінами обробки посівного матеріалу. Якщо мова йде про солодкий перець, то його садять на розсаду за 60 днів до планованої висадки у відкритий ґрунт. Для гіркого перцю терміни скорочуються до 50 днів. А ось у ґрунт розсаду потрібно висаджувати, лише коли ви точно впевнені в тому, що заморозки не повернуться, а земля добре прогрілась.

Досвідчені городники та експерти розповіли про основні правила обробки насіння перцю від фітофтори

Для того, аби обробити насіння перцю від фітофтори, потрібно обрати бажаний спосіб – існує декілька методів, які допоможуть вам захистити свою рослину від неприємних захворювань і шкідників. Так, наприклад, експерти рекомендують замочити насіння у сольовому розчині – 1 столову ложку чистої кухонної солі потрібно розчинити у 2 літрах теплої води. Залиште насіння в такому розчині на 12-24 години, а потім – промити під проточною водою, висушити та використовувати.

Досвідчені городники та експерти розповіли про основні правила обробки насіння перцю від фітофтори

Ви також можете обробити насіння перцю розчином на основі соди. Для цього у звичайній склянці гарячої води потрібно добре розчинити чайну ложку столової соди. Після цього долийте до верху склянки воду, температура якої складає не більш як 50 градусів. Важливо перевірити рідину на температуру – вона не має бути занадто високою. Замочіть насіння в ній на 12-24 години, а потім промийте під проточною водою, висушіть та сійте.

Поділитися