Рубрики: Цікаве

Як посіяти моркву, щоб потім не проріджувати: цей спосіб зекономив мої сили та вилікував спину – геніально

Попри розповсюджений стереотип, проводити цілі дні на городі, щоб отримати щедрий і смачний врожай, не треба. Розповідаємо, як правильно сіяти моркву.

Багато городників навіть не уявляють, як можна виростити здорову та соковиту моркву без прорідження. Така процедура створена для того, аби звести до мінімуму ймовірність виникнення конфліктів між рослинами. Часто морква може конкурувати за корисні мікроелементи та речовини, що містяться у ґрунті. Втім, багатьом шкода викидати насіння в смітник – сіяти його, щоб потім вирвати з корінням. Чи можна виростити моркву так, аби не проріджувати її?

Чи можна не проріджувати моркву

Останніми роками городники почали помічати все більше й більше мінусів проріджування. Так, наприклад, якщо на одній грядці проросло занадто багато морквин, то, намагаючись прорідити їх і потягнувши за один хвостик, ви ризикуєте зачепити та порушити кореневу систему іншої морквини. Плід, який ви потурбували, найімовірніше загине, адже не зможе розвиватись і надалі. Ба більше, після проріджування морква часто відстає у рості.

Експерти розповіли, як правильно посіяти моркву, щоб потім не проріджувати її – поради та лайфхаки

Досвідчена городниця поділилась способом посіяти насіння моркви так, аби її потім не довелось проріджувати. Одразу варто зазначити, що насіння, розмір яких складає від 1,8 до 2 міліметрів, закладати в ґрунт потрібно на глибину не більш як 2 сантиметри. Спосіб “із піском” підходить, якщо ви збираєтесь висадити невелику ділянку моркви.

Експерти розповіли, як правильно посіяти моркву, щоб потім не проріджувати її – поради та лайфхаки

Для цього потрібно змішувати пісок і ваш посівний матеріал. Декілька чайних ложок, дві, насіння потрібно змішати з близько двома літрами піску. Коли ви рівномірно перемішали вашу суміш, потрібно зробити заглиблення в землі та акуратно розсипати отриману суміш. Головне – зробити це рівномірно. У такому разі вам не знадобиться виконувати проріджування.

Поділитися