Ці помилки при вирощуванні розсади помідорів роблять навіть матьорі городники: як не залишитися без врожаю

Вирощувати розсаду помідорів нескладно, якщо знати всі нюанси. Багато городників роблять фатальні помилки, через які залишаються без врожаю.

Перша помилка – це недооцінка необхідної кількості світла для вирощування розсади. Багато початківців городників не мають у будинку додаткового підсвічування для вирощування розсади.

Через сильну нестачу світла розсада витягується. Тож досвічуйте розсаду не менше 15-17 годин.

Помилки городників при вирощуванні розсади томатів
Помилки городників при вирощуванні розсади томатів

Також важливо, щоб грунт був поживним. Для цього краще готувати його з осені самостійно. Адже вміст поживних речовин у купованому торфі може відрізнятися від вказаного від упаковки.

Третя помилка може статися під час пікірування розсади. Якщо обривати корені, то сподіватися на те, що розсада ростиме міцною – даремно.

Четверта помилка заключається в тому, що спочатку розсада росте повільно і багато городників переживаючи, ставлять питання, чим полити чи підгодувати.

Носяться з розсадою, як з маленькою дитиною, але через деякий час ріст розсади стає стрімким і тоді виникає питання, як зупинити ріст розсади. Вірніше наземну частину. Це, звісно дивно, адже рослина розвивається одночасно і всебічно.

Коренева система і зелена частина рослини відповідають один одному, тому чекати, що у останньої рослини раптом з’явиться коренева система, як у першої рослини і при цьому не виросте надземна частина –  безглуздо.

При посадці саджанців з відкритою кореневою системою обрізають частину стебел. Можна сказати, що таким чином приводять у відповідність верхню і нижню частину рослини.

П”ята помилка – надмірний полив. Якщо заливати рослину, то з’явиться чорна ніжка. Тому поливати томати потрібно регулярно і рівномірно. Грунт не повинен бути мокрим. Найкраще робити нижній полив, тоді рослина візьме стільки вологи, скільки їй потрібно.

Популярне

Подібні новини