На всій вулиці моя клумба зацвітає найперша: посадила ці квіти ранньою весною і око милується цвітінням

Давайте розберемося, які квіти вибрати для посадки ранньою весною. Якщо ви живете в місцевості, де все ще можливі заморозки, переконайтеся, що ви садите морозостійкі багаторічники.

Березень і початок квітня (з поправкою на регіон) – чудовий час, щоб почати садити квіти на весну. Весняно-квітучі багаторічники: дицентра, морозник, армерія та квітуча айва. Більшість весняних рослин вже зараз можна купити в магазині: фіалки та братки. Найкраще спочатку загартувати їх, щоб уникнути шоку під час пересадки. Нижче ми детальніше розповімо про посадку квітів навесні і розглянемо найкращі весняні квіти.

Експерти назвали, які квіти потрібно висадити навесні
Експерти назвали, які квіти потрібно висадити навесні

Гладіолуси, прекрасні яскраві квіти, які радують гарними суцвіттями з середини літа та до осені. Гладіолуси садимо прямо в ґрунт на глибину 15-20 см, терміни кожного сорту не враховуємо. Висаджуємо на освітлену сонцем ділянку, тільки тоді рослина дасть гарні суцвіття. Це досить вимоглива рослина, йому потрібні регулярні підживлення.

Календула, рясно цвіте з середини літа і до заморозків. Рослини невибагливі добре ростуть на будь-яких ґрунтах. Сіємо прямо в ґрунт, сходять швидко, через тиждень. Висаджуємо сорти махрові великоквіткової форми з інтенсивним помаранчевим забарвленням, що наближається до червоного тону.

Найкращий місяць для посадки квітів навесні насправді залежить від зони зимостійкості, в якій ви живете, та ймовірної дати останніх заморозків. Якщо ви живете в північній зоні, обов’язково садіть морозостійкі багаторічники, поки не будете впевнені, що небезпека для ніжних квітів минула.

Карликові нарциси, посаджені з маргариткамт, поряд крокуси, фіалки. Всі ці поєднання ідеально підходять для саду. Після похмурих зимових днів вигляд жовтих нарцисів піднімає нам настрій. Карликові нарциси – справжні солдати, які продовжують рости і цвісти в найгіршу погоду. Досягаючи не більше 22 см, вони чудово поєднуються з іншими квітами.

Ще один чарівний первоцвіт – це Пролісок/Scílla. Цей симпатичний цибулинний багаторічник розростається невеликими групами із блакитних, білих, рожевих чи фіолетових кольорів. Яскраві дзвіночки не бояться негоди і добре адаптуються до різних умов. Це дуже невибаглива та стійка до хвороб рослина, яка радує своїм ефектним цвітінням близько 2 – 3 тижнів.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини