Рубрики: Цікаве

Роблю суху суміш з гірчичної макухи та 1 ложки цього: кладу в лунку картоплі. Підживлює і дротяника проганяє

Аби виростити здорову та соковиту картоплю, її потрібно не просто поливати, але й удобрювати. Розповідаємо про найкращі добрива для культури, які подарують вам чималенький врожай.

Виростити щедрий врожай на своєму городі – справа, для якої обов’язково потрібно використовувати добрива. Без мудрої підкормки навряд чи вам вдасться у сезон збору врожаю поласувати апетитними плодами та порадіти результату зробленої робити. Так, наприклад, ви можете захистити картоплю від дротяника завдяки простому добриву на основі гірчичної макухи та золи. Розповідаємо, як правильно готувати таку підкормку.

Найкраще добриво для городу

Настала весна, а тому всі городники починають замислюватись про те, як правильно удобрювати свою ділянку, а найголовніше – як її захистити від шкідників. Одним із найкращих варіантів підкормки, наприклад, для картоплі досвідчені городники називають гірчичну макуху. Натуральне добриво залишається після віджиму насіння для олії, а корисне воно тим, що у його складі містяться речовини, які підвищують імунітет рослин.

Експерти назвали найкраще добриво для картоплі, яке захищає її від шкідників і робить смачнішою

Крім того, запевняють експерти, гірчична макуха має бактерицидні властивості, які, своєю чергою, борються зі шкідливою мікрофлорою рослин та гнильними бактеріями, що можуть погубити весь врожай. Городники, які не перший рік вирощують картоплю, точно знають, наскільки часто до цієї культури “пристає” фітофтороз і фузаріоз. А ось гірчична макуха допомагає позбутись від таких хвороб і шкідливих комах.

Експерти назвали найкраще добриво для картоплі, яке захищає її від шкідників і робить смачнішою

Використовувати гірчичну макуху для картоплі дуже просто. Для цього потрібно взяти столову ложку макухи та змішати її з чайною ложкою золи. Отриману суміш потрібно покласти на дно кожної лунки для картоплі та продовжити процес посадки, як і зазвичай. У результаті у вас виросте щедрий врожай.

Поділитися