Щоб отримати щедрий врожай зробіть це перед посадкою цибулі-сіянки: на городі виросте овоч розміром з кулак

Щоб отримати здоровий та багатий урожай ріпчастої цибулі необхідно провести правильну передпосівну підготовку. Тоді сіянка швидше укорениться в землі і рідше буде хворіти.

Посадковий матеріал потрібно зберігати в сухому приміщенні з бажаною температурою +10-15 градусів.

Вологість повинна бути не вище 75%. Якщо необхідні умови не будуть виконуватися, то є ризик, що сіянка піде в стрілку, внаслідок чого не будуть формуватися цибулини.

В якості ємності для зберігання сіянки добре використовувати дерев’яні або пластикові ящики, а також сітки для зберігання овочів.

Картонні коробки краще не брати, оскільки вони вбирають вологу, яка тут зовсім зайва.

Поспішати висаджувати сіянку в грядку не варто.

Грунт на глибині 10 сантиметрів повинен прогрітися до температури +12 градусів.

До посадки приступають в кінці травня, а в середній смузі – в середині травня.

Насамперед потрібно відсортувати посадковий матеріал за розміром. Вибирають екземпляри, діаметром від 12 до 21 міліметра.

Це так званий золотий стандарт, з якого виростають найбільші цибулини і які найрідше йдуть у стрілку.

Як підготувати цибулю-сіянку до посадки
Як підготувати цибулю-сіянку до посадки

Дрібніша сіянка також підійде для посадки, а ось цибулини з ознаками захворювань та пошкоджені, підморожені і висушені екземпляри необхідно негайно відбракувати і витягнути.

Щоб напевно уникнути того, що сіянка піде у стрілку, перед посадкою потрібно прогріти її протягом 10 годин при температурі 40 градусів.

Найбільш підходящі для цього місця – поблизу обігрівача. Особливо необхідно це зробити, якщо цибуля зберігалася в прохолодному місці.

Потім потрібно убезпечити майбутній урожай від різноманітних захворювань. Для цього необхідно замочити посадковий матеріал у спеціальному розчині. Добре використовувати для цього фітоспорин м. Препарат готують і застосовують виключно за інструкцією.

Так само можна скористатися рожевим розчином марганцівки, замочивши в ній сінку на 20-30 хвилин.

Після обробки сіянку потрібно промити під проточною водою. Далі цибулю необхідно просушити, розклавши його тонким шаром на папері чи рушнику.

Підготовлена таким способом сянка дасть більш здоровий і багатий урожай, а якщо ви будете регулярно дарувати їй любов, то результат обов’язково буде стовідсотковим.

Популярне

Подібні новини