Рубрики: Цікаве

Сію капусту тільки в такий спосіб: сходи з’являються міцні, а качани досягають 10 кг. Люксовий врожай

Сьогодні, ми розповімо про те, яке насіння капусти потрібно вибрати, щоб вона була врожайною та зберігалася до весни. Правильне насіння це основа гарного врожаю.

Обираючи насіння для капусти, важливо враховувати декілька ключових аспектів:

Сорт капусти: вибір сорту залежить від вашого регіону, клімату, умов вирощування, а також ваших власних уподобань стосовно смаку. Якість насіння: обирайте насіння від надійних постачальників з гарною репутацією. Висів насіння: якщо вибирати між гібридним і не гібридним насінням, варто врахувати, що гібридні сорти зазвичай мають кращу стійкість до хвороб, а також мають кращі показники врожайності.

Насіння білокачанної капусти “Мегатон”. Ця капуста має великі качани, які досягають ваги 10 кг. Навіть зараз, незважаючи на те, що на дворі березень, капуста добре зберігається в погребі.

Терміни посіву капусти “Мегатон”

Оскільки це середньопізня капуста і до збирання врожаю проходить 150 днів, то посів потрібно робити в середині березня. Цього цілком вистачає, щоб прибрати вчасно качани і покласти на зберігання.

Місткість для посіву

Сійте в касету, де ця розсада ростиме до самої висадки у ґрунт. Безумовно, якщо ваш регіон дозволяє вирощувати розсаду в парнику, то краще так і вчинити, ніж займати місце на підвіконні.

Технологія посіву капусти: рекомендації городників

Грунт для розсади капусти

Капуста не дуже вибаглива до ґрунту на етапі вирощування розсади, тому використовуйте звичайний покупний грунт для овочів, але з додаванням вермікуліту з розрахунку 1 склянку на 1 літр ґрунту. Такий наповнювач робить грунт більш повітропроникним, а волога виділятиметься поступово.

Нюанси посіву

Через те, що насіння вже попередньо оброблене виробником, то потрібно відразу висівати на глибину в 1 см. Але, щоб додатково простимулювати насіння, полийте ґрунт талою водою з додаванням 1 краплі Епіну на 250 мл води.

Після сходів

Далі, накрийте ємність плівкою і прибиріть на тепле підвіконня, після того, як насіння зійде, прибираємо плівку і включаємо фітолампу. При вирощуванні розсади капусти слід не допускати занадто жарких температур і переливу води, інакше це може позначитися негативно на зростанні розсади.

Поділитися