Рубрики: Цікаве

Цей сорт буряка найкращий для борщу: найсолодший, невибагливий, а родить як – з однієї сотки по 700кг врожаю

Приготувати смачний український борщ можна лише із соковитого українського буряка. Розповідаємо, який сорт овочу краще обрати для смачних домашніх страв.

Деякі сорти буряка найкраще підходять для салатів, якісь більше пасують у консервацію, а ось є такі, що ідеально вписуються до борщу. Хай там як, але селектори, дослухаючись до побажань людей, завжди прагнули знайти один сорт, який би покривав потреби кожного – і до закусок, і у зимові заготівлі, і в борщ. Так, насправді такий вид червоного овочу є.

Найсолодший сорт буряка

Для того, аби буряк однаково добре смакував і в борщі, і в салаті, потрібно, аби плоди були солодкими та соковитими. Найголовніша характеристика буряка полягає саме в тому, наскільки багато цукру в ньому міститься. Городники, які вже не перший рік вирощують на своїх ділянках овоч, рекомендують звернути увагу на сорт Латіфа, який відрізняється високою стійкістю до засух, а дозрілі плоди містять у собі до 20% цукру та можуть зберігатись протягом тривалого часу.

Досвідчені городники розповіли, який сорт буряка найкраще обрати для домашнього вирощування на ділянці

Втім, додають експерти у сфері городу, насправді найважливішим є не лише обраний сорт, але й те, які умови ви створили для культури. Важливо завжди звертати увагу на рівень якості та насиченості ґрунту, на те, наскільки часто ви його удобрюєте та як добре поливаєте власну ділянку. Буряк любить пухку землю, в якій багато кисню та органічних добрив. Ви навряд зможете виростити дійсно смачний буряк, якщо не вносите добрив і належним чином не доглядаєте за ділянкою.

Досвідчені городники розповіли, який сорт буряка найкраще обрати для домашнього вирощування на ділянці

Крім того, буряку потрібно багато вологи. На початку сезону та в процесі формування й дозрівання плодів для цієї культури важливо знаходитись у вологій середі. Інакше, запевняють експерти та городники, овоч вийде настільки сухим і несмачним, що його ледве можна буде використовувати для приготування різноманітних страв.

Поділитися