Це для землі у 10 разів краще, ніж перегній: 1 ківш на відро води і виснажена земля стане родючіше чорнозему

Щоб гарантовано щороку збирати великий врожай, треба турбуватися про стан землі, яка потребує підживлення правильними добривами. І не обов'язково це має бути перегній.

Добрива насичують ґрунт поживними елементами, відновлюють його сили і роблять більш родючим. Відкрийте для себе нове підживлення, яке буде анітрохи не гірше для вашого городу, ніж перегній. Звісно, він перевірений роками і чудово працює з усіма культурами, однак коштує недешево і його зазвичай потрібно багато. Та існує чудова заміна – все зростатиме, як на дріжджах.

Як відновити виснажену землю: 1 ківш на відро води

Ґрунт скаже вам “Дякую” за підживлення золою, яка ніколи не нашкодить. Беріть її прямісінько із грубки. Розведіть 1 ківш на відро води і поливайте все, що тільки можете. Особливо таке добриво люблять малина, полуниця, кабачки, баклажани, огірки.

Це для землі у 10 разів краще, ніж перегній: 1 ківш на відро води і виснажена земля стане родючіше чорнозему
Це добриво для землі у 10 разів краще, ніж перегній

У золі містяться такі важливі мікроелементи як магній, калій, фосфор, кальцій, сірка. Калій у великій кількості міститься в золі від картопляного бадилля, листя, соломи та сіна. Також їм багата зола, отримана під час спалювання деревини в’яза. Взагалі, чим твердіша деревина, тим вона багатша цим мікроелементом. Фосфор є у золі з кори та соломи пшениці. Березові дрова – чемпіони з вмісту фосфору та кальцію.

Яка зола для землі найкраща

Найкраща зола – з картопляного бадилля. При спалюванні картопляного бадилля утворюється справді унікальна зола. Це цінне добриво, що містить майже всі необхідні для рослин поживні речовини. Тобто така зола цілком може вважатися комплексним добривом.

А от найгірша зола – вугільна. Її краще взагалі не використовувати на ділянці.

Найкращі рослини для збагачення городу поживними мікроелементами: сидерати, за які земля подякує
1 ківш на відро води і виснажена земля стане родючіше чорнозему

Якщо застосовувати золу, не розчиняючи у воді, то найкраще вносити її при перекопуванні. На 11 квадратний метр грядок потрібно 4 склянки натурального добрива. Якщо ґрунт на ділянці глинистий, удобрюйте його золою навесні та восени, а от якщо ґрунт піщаний – виключно при весняному перекопуванні.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини