Доглядаю малину навесні дуже ретельно, інакше хорошого врожаю не бачити: секрет у добриві прямо під кущі

Малина щосезонно потребує низки підгодівель. Найважливіше удобрювати кущі саме навесні, коли рослинам, що перезимували, потрібна підтримка у вигляді додаткового харчування.

За наявності додаткового харчування, малина не тільки піде в здорове зростання, але й добре порадує врожаєм у встановлений для цього термін. Нестача корисних речовин у ґрунті призводить до зростання чахлих пагонів, дозрівання дрібних ягід, падіння імунітету. Перше підживлення малини найкраще реалізовувати в пору танення снігу. Можна використовувати органічні і мінеральні добрива. До перших відносяться коров’як, курячий послід, а з мінеральних підходять аміачна селітра, нітроамофоска або сечовина (беруть по 30 г на стандартний кв.м). Крім перерахованого, також має сенс розглянути готові цільові суміші добрив на кшталт Весняне. Малина не терпить добрива з хлоромісткими сумішами, тому що вони стимулюють у кущів розвиток хлорозу.

Поради садівника: як зберегти здоров'я малини та отримати якісний врожай
Поради садівника: як зберегти здоров’я малини та отримати якісний врожай

При дозріванні малині потрібно більше калію та фосфору. Азот тепер піде на шкоду через те, що відволікатиме кущі від бутонізації, спрямовуючи сили рослини на нарощування зеленої маси. Тому доцільніше вносити в ґрунт діамофоску або нітроамофоску, орієнтуючись на розрахунок 15 г на кв.м. З органічних підживлень добре себе покаже гумат калію. Усі добрива повинні вноситися по мокрому, помірно розпушеному ґрунту. Завершує низку весняних підживлень добрива під час активного цвітіння. Саме на цій стадії ми можемо максимально простимулювати ягідник на плодоношення.

Ідеальне насичення при дотриманні дозувань дадуть: суперфосфат, гранули калійної селітри. Ці мінерали розводять за співвідношенням 40 г на 10 л води з витратою по 5 л добрива на корінь, винятком є ​​подвійний суперфосфат, його готуємо дозуванням 20 г на 10 л з витратою 5 л на кущ. Корисна порада: для прискорення процесу краще засипати підгодівлю у гарячу воду, тоді процес розчинення піде у рази швидше. Проводити весняне підживлення важливо для малини різного віку, крім тієї, що була посаджена восени.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини