Рубрики: Цікаве

З цією дешевою аптечною підкормкою розсаду не впізнати: полийте і через два дні не повірите власним очам

Щоб виростити потужну розсаду томатів потрібно дотримуватись певних правил. А використовуючи правильне підживлення - багатий врожай буде забезпечено.

Отже, сьогодні розповімо про правила, які допоможуть розсаді  вирости потужною та міцною.

Перше правило – це освітлення. Якщо не буде достатнього освітлення, у вас будь-яка розсада витягнеться і буде тонкою. По-друге, дуже важливим є правильний полив. Поливайте розсаду в міру висихання ґрунту. Рекомендується проводити нижній полив, щоб уникнути появи чорної ніжки та загнивання стовбура.

Наступний пункт – правильний температурний режим.

Намагайтеся тримати розсаду за температури +18 + 20°.

Якщо у вас у квартирі тепло чи жарко – обов’язково частіше провітрюйте приміщення.

Якщо розсада у вас росте квола, слабка і тонка, використовуйте підживлення, яке повністю працює від усіх шкідників, допомагає підняти імунітет у рослини і робить ствол міцним.

Нам знадобиться йод (всього дві крапельки). Якщо у вас немає піпетки, можна взяти ватну паличку. Ці дві крапельки йоду потрібно трохи віджати під краями і розбавити у воді.

Важливо не передозувати йод, тому що він може спалити кореневу систему. Використовуємо краплі йоду на літр теплої води. Додаємо туди ж чайну ложку меду.

Ефективна підкормка для розсади

Поливати таким добривом можна один раз на тиждень або один раз на два тижні. Це залежить від стану рослин.

Друге підживлення теж робоче, і можна його чергувати з першим. Беремо 1 л води і додаємо 2 мл нашатирного спирту та 2 краплі йоду.

Йод сприяє гарному засвоєнню аміаку азоту клітинами рослин. Саме йод допомагає розподіляти його рівномірно по рослині і воно буде рівномірно рости, тому йод з аміаком, як правило, змішують разом для кращого ефекту.

Поділитися