Рубрики: Цікаве

Щоби перці краще зав’язалися, підгодуйте їх простими народними засобами: ефективні підгодівлі від куми

Перець - культура дуже примхлива і вибаглива. Особливо вибаглива рослина до свого харчування. Щоб виростити багатий урожай цих корисних вітамінних овочів без добрив просто не обійтися.

Особливої ​​важливості підживлення набувають у період зав’язування плодів. У цей час краще використовувати виключно народні засоби, адже тільки так можна виростити екологічно чисті овочі. Із задоволенням розповімо Вам про найефективніші натуральні добрива для перців. З їх допомогою перці добре зав’язуватимуться і активно плодоноситимуть.

Деревна зола

Це одне з найкращих природних добрив, яке використовують для підживлення чи не для всіх культур, що вирощуються на городі. Перець – не виняток. Добрива вносимо під час зав’язування перцю. Для приготування живильного розчину беремо 2 ст. ложки деревної золи і заливаємо їх двома літрами гарячої води. Залишаємо на добу, після чого проціджуємо. Добриво готове. Вносимо його кореневим способом для поливу кущів.

Молоко та йод

Йодно-молочне підживлення сприяє не тільки гарному зав’язуванню перців, але й зміцненню їхнього імунітету та якнайшвидшому дозріванню. Важлива умова: молоко, що використовується для приготування добрива, повинно бути не жирним (не більше 2,5%). Якщо ж використовувати жирне молоко, то на листі рослини утворюється міцна плівка, яка ускладнюватиме процеси фотосинтезу. Отже, до 1 л молока потрібно додати 15 крапель йоду. Щоб не переборщити з цим антисептиком користуйтесь піпеткою, оскільки перевищення концентрації йоду може призвести до нанесення опіку рослині. Отриманий розчин слід розбавити водою (9 літрів).

Садівники назвали найкращі народні засоби для підгодівлі перцю

Борна кислота

Для приготування живильного підживлення, яке повністю заповнить потребу перців у борі, потрібно взяти порошок борної кислоти в кількості 5 грамів і розчинити його в 5 літрах води. У холодній воді порошок розчиняється погано. Тому спочатку розчиніть засіб у склянці гарячої води, після чого доводимо об’єм рідини до необхідного.

Бананова шкірка

Це відмінне природне джерело калію, так необхідного перцям для їхнього успішного зав’язування. Шкірку від 4-х бананів потрібно порізати невеликими шматочками, які помістити в 3-літрову банку і залити гарячою водою. Накрити ємність кришкою і залишити на три доби, щоб засіб міг настоятися. Використовується добриво для кореневого підживлення. Дане добриво потрібно процідити та додати 10 літрів води.

Поділитися