Не позіхай – капусту саджай: дієві поради по догляду за капустою після посадки. Таких врожаїв ще не бачила

Мало посадити, треба і доглядати трохи! А Ви знаєте як? Про це ми дізнаємося у цій статті. Після пересадки розсади на грядку, потрібно періодично проводити заходи, щоби виростити гарну капусту.

Коли поливати?

Висаджену в ґрунт розсаду поливаємо перші дні через день протягом тижня. Наступні поливи у міру. У середньому 1 разів на тиждень. Не регулярний полив призведе до розтріскування качанів, а при надлишку вологи може призвести до відмирання коріння. Поливаємо капусту шляхом дощування.

Підгодовування

Протягом всього періоду зростання капусти, підгодовуємо її 3-4 рази. Перший раз підгодовуємо через 15 днів після висадки розсади розчином сечовини (1 ст. ложка на 10 л води) або зеленим підживленням з розрахунку 0,5 л під рослину. Другий раз підгодовуємо через 10 днів після першої: на 10 л води додаємо 0,5 л рідкого коров’яку або курячого посліду, поливаємо 0,5 л під рослину.

Третій раз наприкінці червня: на 10 л води 0,5 рідкого коров’яку або курячого посліду та 1 ст. ложка суперфосфату, 1 л під рослину. Це підживлення можна повторити для пізніх сортів у серпні. Ґрунт навколо рослин прокидаємо золою. Це додаткове підживлення та профілактика від шкідників (слимаки, равлики). За 2-3 тижні до збирання врожаю поливання припиняємо. Після підживлення, поливу та дощу рихлимо грядку наступного дня і утримуємо в чистоті від бур’янів.

Садівники назвали найкращі методи догляду за капустою
Садівники назвали найкращі методи догляду за капустою

Зберігання

Пізню капусту на зберігання зрізаємо в середині жовтня з довгим качаном, з двома трьома листками. Зберігаємо на веранді, обгортуючи в кілька шарів газету. Зберігається чудово! А для квашення прибираємо наприкінці жовтня.

Вибір сорту

При виборі сорту капусти у нас, як і у багатьох інших любителів саду та городу, виникає дуже багато питань. Чи буде вона хороша плодоносити, як довго зберігатиметься врожай, чи будуть качани придатні для вживання у свіжому вигляді або для квашення – такі питання задають напевно всі городники. І ми, зокрема. Сорт великої білокачанної капусти: “Три Богатирі”. Це пізній сорт капусти (140-160 днів дозрівання), качани якого можуть досягати в масі 10 – 15 кг. При цьому вони зберігаються до 8 місяців і зовсім не розтріскуються.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини