Що я не знала про білу орхідею: її сорти та правила вирощування. Сусіди не відривають очей від моїх вікон

Білі орхідеї вважаються найдивовижнішими, ніжними та прекрасними квітами, адже вони символізують елегантність та розкіш. Ці квіти стануть справжньою окрасою будинку.

Ознайомтеся з білими сортами орхідей і дізнайтеся про їх характерні особливості.

Особливості білих орхідей:

Будова орхідеї не дуже відрізняється від інших видів. Залежно від типу, рослина може рости у висоту від 30-40 см до 1 м. До основних особливостей орхідеї відносять білий колір пелюсток під час цвітіння. Природним кольором є білий, проте в природі дуже рідко трапляється таке забарвлення. Як правило, є яскрава окантовка або візерунки іншого відтінку.

Відмінні характеристики:

У орхідеї найчастіше бувають фіолетові чи бордові вкраплення, розсипані у вигляді бризок на пелюстках. У орхідеї жорстке листя і повітряне коріння. Листові пластини довгі та широкі, з блискучою поверхнею та пурпурові знизу. Довжина листя варіюється в межах 20-40 см, тому дорослій рослині потрібна велика площа.

Стебло орхідеї – вертикальне, довжина якої може бути різною. У білої високі та вигнуті квітконоси – вони рідко розгалужуються. Коли квітонос досягає максимальної висоти, його верхня частина подовжується, за рахунок чого бутони квітки розташовуються далі один від одної. Білим орхідеям властиво спочатку відкривати нижні бутони, поки нагорі формуються верхні.

У центрі квітки знаходиться губа – вона приваблює комах-запилювачів. Губа може мати різну форму та колірне забарвлення. Зазвичай у орхідеї 15 бутонів, а діаметр пелюсток коливається від 7-9 до 12-13 см. Квітка безпечна, тому ідеально підійде алергікам. На відміну від інших видів, біла орхідея не має нав’язливого аромату.

Чи бувають чисто білими квіти?

Багато квітникарів задаються питанням, чи існують суто білі орхідеї. Більшість бажає отримати таку рослину, щоб насолоджуватися неймовірною ніжністю та вишуканістю. Сорт Амабіліс – прабатько багатьох гібридів. Він виростає в дикій природі і характеризується як кущ, у якого м’ясисте листя та перлинно-білі квіти. Поступово листя переходить у кореневища, пофарбовані в яскраво-зелений відтінок. Біла орхідея поширена в Індонезії, Новій Гвінеї, Австралії, Південному Китаї, Яві.

Штучно виведені:

Розведення білих орхідей вважається одним з найпопулярніших напрямків у квітникарів, проте вкрай рідко вдається отримати білу квітку. Пелюстки можуть мати рожеву окантовку або вкраплення. У квіткових магазинах можна придбати гібриди білої орхідеї.

Назву квітці дав відомий ботанік Карл Людвіг Ріттер. Воно обумовлена незвичайною формою квітконоса, яка схожа на метеликів, що застигли на стеблі.

Орхідеї завжди символізували мудрість, аристократизм та піднесені почуття. Значення квітки змінюється залежно від забарвлення пелюсток. Наприклад, орхідеї з насиченими строкатими квітами означають чисту пристрасть, а рослини з пелюстками ніжних приглушених тонів характеризують тепло та затишок.

Флористи назвали найкращі методи по догляду за орхідеєю
Флористи назвали найкращі методи по догляду за орхідеєю

Біла орхідея має кілька значень:

  • краса;
  • гармонія;
  • чиста любов.

Як поливати та підгодовувати?

Процедури поєднувати в період бутонізації. Розводимо у відрі живильний розчин і занурюємо горщики з квітами по черзі. Завантажити потрібно всю квітку. Головне – у воді має опинитися весь субстрат, а не квітка. Купуємо рідкий калій. Далі йде підживлення з калієм. Він відповідає за врожайність усіх культур, у тому числі кімнатних рослин.

Наступне підживлення проводимо комплексним добривом для орхідей. І потім все повторюю у тій самій послідовності. Кожну квітку тримаємо у воді щонайменше 2 години. За цей час усі великі фрагменти субстрату встигають промокнути наскрізь, а не просто змочитися зверху. Після “ванни” потрібно домогтися, щоб із горщика стекла вся зайва вода.

Вологий вміст не перешкоджатиме повітропроникності всередині горщика, волога поступово випаровуватиметься і створюватиме вологий мікроклімат і в горщику, і біля нього. Це орхідеї і потрібне. Не мокра грудка землі в горщику, а пухка і волога.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини