Рубрики: Цікаве

Поки чоловік на роботі, сама саджаю картоплю: 2 простих методи для невеликої ділянки. Мій досвід для вас

Простий спосіб посадки картоплі – це той, з яким ви можете впоратись без сторонньої допомоги. Таким чином ви полегшуєте життя і собі, і своїм близьким, і ще й врожай збільшуєте.

Хоча процес посадки картоплі починається лише у травні, багато городників вже на початку весни починають думати, яким способом скористатись цього сезону. Правильно підібраний метод посадки може полегшити вам життя, підвищити врожайність і подарувати чимало вільного часу.

Способи посадки картоплі

Вирощування у лунках – один із найпопулярніших способів посадки картоплі. Так, для початку потрібно викопати невеликі лунки на вашій ділянці, їхня глибина має складати до 50 сантиметрів. Відстань між лунками має бути до 35 сантиметрів, а ось між рядами варто витримати 70 сантиметрів.

Експерти назвали найпростіші та найдієвіші способи посадки картоплі у відкритий ґрунт навесні

Цей спосіб багато людей називають доволі важким, але продовжують використовувати. Весь секрет в його ефективності. Крім того, такий спосіб посадки дозволяє зекономити місце на городі. Коли городники звикають до посадки таким чином, складність зникає.

Ще один метод, який не є таким поширеним, як попередній, передбачає висаджування бульби в гребені, відстань між якими має досягати не менш як метра. У ґрунт, який використовують для вирощування культури, потрібно обов’язково додавати мінеральні добрива. Картоплю саджають у шаховому порядку на відстані не менш як 10 сантиметрів.

Експерти назвали найпростіші та найдієвіші способи посадки картоплі у відкритий ґрунт навесні

Будь-яке підживлення та навіть полив грядок доволі простий, адже для них використовують канавку, що знаходиться по центру грядки. Культура, висаджена у такий спосіб, не потребує прополювання та підгортання. Картоплю у такий спосіб посадити можна виключно на добре освітлених ділянках. Затінки для такого не підходять.

Поділитися