Рубрики: Цікаве

У мене ніяк не виходило виростити петрушку, поки не дізналась “хитрість”: виявляється, я не правильно сіяла

Тепер петрушка завжди швидко і дружно сходить. Якби кілька років тому ми знали цей спосіб посадки, то так би не мучилися з посівом. А то садиш насіння, а воно не сходить.

Здавалося, петрушка така проста і невибаглива у догляді зелень, що мала швидко сходити і добре рости. Але не тут було, 90% насіння не сходить. А сходи яким таки вдалося проклюнутися жовтіли і погано росли. Методом спроб і помилок, плюс вивчення спеціальної літератури допомогло нам зрозуміти в чому справа, і ми дізналися одну хитрість через яку насіння не сходить. Тепер з радістю Вам розповімо як потрібно правильно посіяти петрушку, щоб вона зійшла і росла пишна. Читайте уважно. Ця інформація буде корисною не лише новачкам, а й досвідченим городникам.

Павила сівби петрушки

Перше

Почнемо з підготовки грядки. Багато хто з цією справою не морочиться, але потрібно робити все за правилами. Для посіву петрушки беремо невеликий короб розміром 70х100 см і розміщаємо його на добре провітрюваному місці. У короб потрібно накидати городньої землі, додаємо 2 відра компосту, трохи перегною, річковий пісок для пухкості (кількість регулюємо на око). Мінеральні добрива не вносимо, петрушка чудово росте без них. Петрушка може накопичувати в собі нітрати – тому не ризикуємо. Ніколи не садіть петрушку в низинах! Від великої кількості вологи вона загниє.

Друге

Той, хто пробував вирощувати петрушку, знають, що після появи сходів вона росте дуже повільно і довгоочікуваний урожай приходить чекати 1,5-2 місяці. Щоб прискорити цей процес, петрушку потрібно раніше посадити або виростити через розсаду. Ось тут і починається найцікавіше – петрушка швидко сходить лише у вологій теплій землі. Якщо земля буде холодна, сходи можуть не з’явитися або зійти нерівномірно через місяць.

Річ у тім, що насіння петрушки покрите ефірною оболонкою, яка розчиняється лише у теплій землі. А висока температура настає ніяк не в березні. Головна хитрість: після того, як грядка під посів петрушки буде готова, добре пролийте її рожевим розчином марганцівки для знезараження і накрийте плівкою на тиждень. Як тільки температура повітря прогріється до +15 С, посійте насіння, знову накрийте плівкою і буквально через 10-14 днів у вас з’являться дружні сходи.

Городники назвали найкращі методи вирощування петрушки

Третє

Якщо в першому випадку ми садимо насіння в прогріту землю і накриваємо плівкою для якнайшвидшого зростання, то тут ми поговоримо про передпосівну обробку насіння. Насіння петрушки вкрите шаром ефірних олій, які охороняють їх від передчасного проростання. І щоб насіння швидше проросло потрібно оболонку зруйнувати. Для цього на 15 хвилин замочіть насіння петрушки в 3% розчині перекису водню або горілці, якщо не шкода, з подальшим промиванням чистою водою.

Ефірні олії з насіння змиються і воно швидше проросте. Щоб було зручніше працювати з насінням, помістіть його у марлевий або тканинний мішечок. У ньому ж замочуйте та промивайте насіння. А щоб сходи, що проклюнулися, краще розвивалися і у вас було багато соковитої зелені підготуйте пухку і поживну грядку.

Поділитися