Рубрики: Цікаве

Заради цього сорту герані відмовилася від усіх інших. Ніяка гниль не бере, а квітів скільки! Ваз не вистачає

Герань вже давно завоювала серця наших садівників та любителів домашніх квітів. Ще у наших бабусь та мам удома завжди була герань на віконці. Кожен сорт має свої особливості і приваблює нас красою.

Герань, або Pelargonium, є рослиною родини Geraniaceae та походить з Південної Африки. Зараз така безліч сортів і видів герані, є мініатюрні сорти, розоцвіті, тюльпаноподібні, плющелисті і так далі. Але сьогодні зробимо огляд непримхливого сорту герані (пеларгонії).

Мало того, герань, як і будь-яка інша природна рослина, має цілющі властивості. Її олія допомагає зменшити біль та запалення, прискорює загоєння ран. Цілюще впливає на стан шкіри. Доведено, що використання олії з квітів знижує частоту серцевих скорочень, рівень стресу, частоту дихання, знижує кров’яний тиск та стимулює імунну систему.

Герань сорту “Lake”

Пеларгонія (герань) сорт Lake – дуже невибагливий сорт, але при цьому дуже довго і пишно цвіте. Квіти махрові, лососево-жовтогарячого відтінку, колір яскравіший до центру, а по краю майже рожеві. Висота кущика невелика від 30 до 35 см, листя яскраво-зеленого кольору, дуже красиво відтіняють самі квітконоси. У цього сорту цвітіння дуже тривале і щедре. Кущ компактний, сильно не розростається.

Вибираємо найкращий сорт герані правильно: поради флористів

Цікаве:

Ось чому запах герані в будинку такий корисний. Вся справа в тому, що в надземній частині герані містяться антоціани, дубильні речовини, таніни, камедь, пектин, вітаміни C, E та K, мінеральні речовини (марганець, нікель, залізо, цинк). У листі цієї рослини є унікальна дубильна речовина, названа гераніном. А в корінні вуглеводи, сапоніни, катехіни, каротин.

Герань є безпечною і навіть корисною. Комахи, такі як мухи, комарі, моль – не переносять її різкого запаху. А якщо вас вкусила комаха, то на це місце можна нанести олію герані. Це зменшить свербіж. За допомогою герані дівчата привертали увагу до себе людини, що сподобалась. Для цього пелюстки клали у полотняний мішечок і постійно носили із собою.

Поділитися