Чому про це мовчать? За ніч наросло 40 відер огірків після поливу диво-добривом – всі це викидають, а дарма

Для того, щоб овочі на городі були крупними і здоровими їх необхідно підживлювати. І огірки - не виключення. Сьогодні розповімо про неймовірно ефективне добриво.

Всі городники знають, наскільки важливе підживлення для огірків. Звісно, добрива можна придбати у спеціалізованому магазині. Та навіщо купувати “хімію”, якщо є прості та ефективні народні засоби, які не потребують витрачання коштів?

Сьогодні ми розповімо про користь та способи застосування цибулиння для підживлення огірків. Досвідчені садівники вже давно не викидають лушпиння цибулі, тому що знають, що на його основі можна приготувати ефективне добриво, яке згодом дозволить зібрати з кущів велику кількість солодких та хрустких огірків.

Вся річ у тому, що у складі цього продукту міститься маса поживних речовин, необхідних рослинам. Цибулеве лушпиння багате вітамінами С, Е, РР, групи В, каротином, кверцетином, фітонцидами, калієм, залізом, сіркою, алюмінієм, кальцієм, магнієм, фосфором, бором та йодом.

Чим підживити огірки для врожаю
Чим підживити огірки для врожаю

Підживлення на його основі усувають пожовтіння огіркового листя, насичують ґрунт корисними елементами та знезаражують його, стимулюють ріст кореневої системи, захищають рослини від грибків, бактерій та комах-шкідників, сприяють цвітінню та формуванню нових зав’язей, зміцнюють стебла та підвищують урожайність.

Цибулеве лушпиння можна  використовувати декількома способами:

1. У сухому вигляді. Висушену і подрібнену шкірку вносять у ґрунт при перекопуванні грядок навесні. 2. У вигляді настою. Металеве відро на чверть заповнюють сухим лушпинням, заливають водою, температурою 90 градусів і залишають на добу. За цей час розчин потрібно кілька разів перемішати.

Отриману рідину проціджують та використовують для поливу огірків під корінь.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини