Рубрики: Цікаве

Додаю це в лунку при посадці томатів: запуститься імунна система і помідорів на кущі буде в 5 разів більше

Посадка томатів. Відразу виникає велика кількість питань. Один із них — що покласти в лунку? Він хвилює не лише новачків, а й бувалих городників. Адже від поживних речовин залежить майбутній урожай.

Готуємо грядку

Місце під посадку помідорів має бути сонячним. Ділянка — рівною, на височині, без протягів. Земля – ​​піщана, добре удобрена органічними речовинами. Підготовка ґрунту відбувається у два етапи:

Перший – осінній. Ґрунт звільняється від старих рослин та іншого сміття. Перекопується на глибину двадцяти п’яти сантиметрів. Якщо земля важка, слід додати пісок. Щоб знизити кислотність, додається вапно. Рекомендується ґрунт удобрити перегноєм чи компостом.

Другий етап. Навесні ґрунт знову перекопують. Відразу вносяться мінеральні добрива (для кращої пухкості). За три доби до посадки розсади, грядку рясно поливають і вкривають плівкою.

Підготовка лунки

Якщо вирощена розсада в торф’яних горщиках, то додавати в лунку нічого не треба. В інших випадках доведеться попрацювати. Досвідчені городники перед посадкою помідорів радять покласти:

  • Деревну золу. Вона містить калій, кальцій, магній, натрій та інші важливі мінерали. У кожну ямку достатньо однієї жмені речовини.
  • Суперфосфат. В одну лунку додається п’ятдесят грамів.
  • “Універсал” – комплексне добриво. Вона допомагає рослині пережити стрес після пересадки. Досить однієї столової ложки.
  • Сульфат магнію. Має величезний вплив на смак плода. Добре знижує кислотність ґрунту.
  • Біогумус – натуральне добриво. У лунку вноситься 100 грамів.

Народні засоби

Дачники часто використовують їх. Вони стверджують, що завдяки нетрадиційним підживленням, томати добре ростуть і дають багатий урожай. Свіжа риба – забезпечує рослину фосфором, магнієм, йодом, кальцієм, магнієм.

Подрібнена яєчна шкаралупа. Вона містить велику кількість міді, сірки, кальцію та інших мінеральних елементів. Для зберігання використовують паперовий пакет. Його кладуть у холодильник.

Цибулеве лушпиння. Збереже кущ від багатьох захворювань.

Шкірка від банана – розкладаючись, вона забезпечує ґрунт калієм.

Городники назвали найкраще підживлення для потужної розсади томатів

Ще кілька порад

Глибина та діаметр лунки – двадцять сантиметрів. Для дезінфекції ґрунту та позбавлення його від патогенних мікроорганізмів, кожну лунку проливають розчином марганцівки. На одну ямку потрібно розчину від півтора до двох літрів. Дотримуючись перерахованих вище рекомендацій, можна сподіватися на багатий урожай.

Поділитися