Рубрики: Цікаве

Коли розсада капусти тільки зійшла, роблю це й ніколи не шкодую: виростає міцна, соковита та величезна

Проста порада допоможе вам зібрати настільки щедрий врожай капусти, що вам навряд чи вдасться повірити. Рекомендуємо спробувати це на власній ділянці.

Для городників, які вирощують капусту через розсаду, найголовніший етап – це так зване зародження життя. Для того, аби рослина у майбутньому порадувала свого власника щедрим врожаєм, важливо докласти максимум зусиль.

Бувалі дачники діляться досвідом і розповідають – найперше, що ви зробите з сіянцями капусти, коли вони дали сходи, вплине на те, якою буде рослина далі. Так, наприклад, багато власників ділянок радять звернути особливу увагу на підтримання правильної температури.

Як покращити врожай капусти та що зробити з розсадою, аби вона була смачнішою

Хоча капуста й належить до культур, що відрізняються стійкістю до низьких температур, це не означає, що її варто випробовувати. Найкращими показниками для капусти буде температура від +13 до +16. Втім, важливо витримати різницю температур – між денними й нічними показниками.

Як покращити врожай капусти та що зробити з розсадою, аби вона була смачнішою

Якщо ж капуста буде цілодобово знаходитись у температурі, яка для неї занадто висока на цьому етапі, то в результаті дачник отримає не красиву розсаду, а витягнути саджанці. Це порушує процес закладання качанів та, як результат, погіршує майбутню врожайність.

Бувалі городники змогли виокремити одну особливість капусти, а саме – її реакцію на температурні зміни. Якщо хочете отримати великі качани капусти, що будуть відрізнятись соковитістю, варто такою порадою скористатись.

Як покращити врожай капусти та що зробити з розсадою, аби вона була смачнішою

У чому полягає рекомендація? В тому, аби в перші 3-5 днів знижувати температуру для розсади до +8-10 градусів. При цьому потрібно залишати високий рівень освітлення рослини. Це допоможе сіянцям вирости у ширину, а ви не будете ризикувати, адже точно не отримаєте витягнуту розсаду.

Поділитися