Рубрики: Цікаве

Як Ромео і Джульєтта – їх ніхто не саджає поруч, але вони люблять одне одного: з ким помідори ростуть краще?

Коли городник хоче виростити щедрий врожай помідорів, то зазвичай робить фокус на добривах і догляді. Втім, часом достатньо просто посадити поруч правильну культуру.

Неважливо, чи маєте ви величезний город, чи навпаки – він у вас маленький, вам точно знадобляться знання про те, як правильно висаджувати овочі. Про те, як правильно обрати сусіда для помідорів, читайте у новій статті від “Добрих новин”.

Найкращий сусід для помідорів

Не варто несерйозно ставитись до теми вибору сусідів для тих чи інших культур на своєму городі. Річ у тім, що це є основою для отримання дійсно щедрого врожаю. Одні овочі можуть конкурувати одне з одним за корисні речовини й живильні мікроелементи.

Тим часом інші ж навпаки діляться одне з одним та чудово живуть поруч. Саме такі “дуети” потрібно вивчити та користуватись у житті. Попри те, що помідори рідко садять поруч із базиліком, насправді цей тандем вартий особливої уваги.

Експерти назвали найкращого сусіда для помідорів, який допоможе йому вирости смачним і соковитим

Якщо на своєму городі ви вирощуєте не лише овочі, але і зелень, варто обов’язково подумати над тим, аби висадити поруч із помідорами базилік. Томати й ця пряна спеція є не лише чудовим додатком до вашого салату, вони відмінні друзі і на городній грядці.

Смачна пара на кухні починає свій товариський шлях ще задовго до того, як потрапити у вашу тарілку, а розумні городники про це точно знають, а тому користуються хитрістю. Крім того, що помідорам і базиліку потрібні різні мікроелементи й речовини для розвитку, є ще одна особливість.

Експерти назвали найкращого сусіда для помідорів, який допоможе йому вирости смачним і соковитим

Базилік своїм запахом може відлякувати шкідників, які так і хочуть нашкодити помідорам – з’їсти листя, “надкусити” плоди та нашкодити культурі будь-яким іншим чином. Зелень легко відлякує будь-яких шкідників.

А томати не залишаються у боргу перед “зеленим другом”. Бадилля помідорів здатне укрити базилік від спекотного сонця, завдяки чому зелень виростає соковитою та особливо ароматною.

Поділитися