Розсада різко перестане витягуватися: секрет на мільйон без “танців з бубном” і фітоламп. Ручний спосіб

Щоб отримати гарну та міцну розсаду, слід дотримуватись простих рекомендацій. Сьогодні ми детально розповімо, як уникнути витягування розсади і припинити це, якщо процес вже почався.

Щоб розсада не витяглася, вам потрібно звернути увагу на момент прокльовування паростків – якщо упустити цей момент і не зробити для паростка правильних умов, сходи витягуватимуться, будуть зростати слабкими, кривими, будуть схильні до гнилі.

Витягнутий сіянець дуже важко буде пересаджувати, і розсада міцною вирости не зможе.

Насамперед, не можна робити загущені посіви насіння. Кожна культура має свої норми витрати та розподілу насіння. Наприклад, томати, перець і баклажани висаджуються по схемою 2 насіння на 4 квадратні сантиметри. Якщо висіватимете по пару насінин на одну склянку, то найслабший паросток обов’язково треба висмикнути після сходів.

Агрономи розповіли, що робити, аби не витягувалась розсада
Агрономи розповіли, що робити, аби не витягувалась розсада

Якщо ж треба висівати насіння на око, то краще буде сіяти його між рядами через три-чотири сантиметри, щоб в одному місці не було кілька сходів, а інше було порожнім. Якщо накриватимете посіви, то не можна пропускати виникнення сходів, щоб прибрати укриття, інакше вони уткнуться в перепону і зростатимуть кривими. Температура має становити не більше 25 градусів – так виростає практично все насіння, але після прояву сходів треба переставити їх у більш прохолодне місце, де не більше 20 градусів.

Прохолода стримуватиме витягування сходів. Підживлення вносити після пробивання сходів не треба, тому що коренева система ще слабка, а ось коли з’явиться перша пара листочків, то можна робити підживлення.

Стимулятори та інгібітори застосовувати не слід, а ось народні підгодівлі з калієм, фосфором та азотом вносити можна. А ще щоб не допустити витягування, треба своєчасно робити пікіровку у склянки рекомендованого обсягу кожної рослини.

Популярне

Подібні новини