Рубрики: Цікаве

Гірких і колючих огірків не буде, якщо давати їм таку підкормку: ідеальний врожай без “танців з бубном”

Вирощування огірків без добрив – процес, який навряд чи завершиться смачним врожаєм. Розповідаємо, які підкормки найкраще використовувати для солодких плодів.

Внесення підкормок у грядки з огірками – справа, що потребує особливої уважності. Якщо дати культурі замало корисних речовин, вона просто не матиме сил рости, а ось у разі, якщо “переборщити” з добривами, то ви власноруч сповільните процес розвитку рослини.

А ось домашні добрива з якісним і збалансованим складом завжди будуть вигравати на тлі магазинних підкормок, придбаних у спеціалізованих крамницях. Саме тому бувалі городники завжди воліють підгодовувати свої огірки виключно власноруч приготованими засобами.

Добриво для солодких огірків

Ви можете самостійно приготувати добриво на основі сметани. З такою підкормкою навіть хирляві та хворобливі огірки знайдуть сили рости та продовжувати розвиватись, а в результаті ви отримаєте дійсно якісний врожай.

Експерти порадили найкраще добриво, яке допоможе вам виростити щедрий врожай солодких огірків

Для приготування такого добрива вам знадобиться порошок з однієї пігулки активованого вугілля та 1 чайна ложка сметани, жирність якої складає 15%. Далі потрібно змішати інгредієнти з 2 літрами води  та залишити настоюватись протягом декількох годин. Тим часом підготуйте грядки до внесення добрива – позбудьтесь від бур’янів і очистьте зав’язі огірків.

Експерти порадили найкраще добриво, яке допоможе вам виростити щедрий врожай солодких огірків

Через декілька годин у сметанковий настій додайте ще 1 літр чистої води та добре перемішайте. Отриману суміш рекомендують розводити у пропорції 1 склянка настою на 3 літри чистої води. Поливайте рослину під корінь.

Поливайте таким розчином огірки декілька днів поспіль і насолоджуйтесь результатом. Зверніть увагу, що кожного разу потрібно готувати свіжий настій.

Поділитися
Опубліковано