Рубрики: Цікаве

Виливати воду після варіння яєць нізащо не можна: зіпсуєте всі домашні рослини та створите собі зайву роботу

Обов'язково залиште воду після варіння яєць. У вас виникає питання, навіщо? Розповідаємо про всю користь, яку може містити в собі ця по-справжньому магічна рідина.

Кожному, хто хоча б трішки вивчав біологію, відомо, що яєчна шкаралупа є найпершою та найміцнішою лінією захисту маленьких курчат, що лише розвиваються. Тверда оболонка покрита тонким шаром кутикули, а тому має змогу захищати не лише від бактерій, але й від механічних пошкоджень. Користь такого “матеріалу” недооцінити неможливо.

Користь води з-під яєць

Основна користь, яку може принести вода, що залишається після варіння яєць – користь для кімнатних рослин. Кальцій бере участь у неймовірно великій кількості метаболічних процесів, а тому варто час від часу поливати рослини, аби допомогти ґрунту підтримувати процес розвитку й життєдіяльності рослин.

Експерти розповіли про всю користь води, яка залишається після варіння звичайних курячих яєць

Втім, варто бути обережними та не перестаратись із таким поливом. Річ у тім, що надмірна кількість кальцію в складі ґрунту може заважати рослинам засвоювати інші корисні мікроелементи, як от, наприклад, бор чи азот. Вони стають просто недоступними для квіток. Вистачить поливу яєчною водою раз на 3-4 тижні.

Експерти розповіли про всю користь води, яка залишається після варіння звичайних курячих яєць

Наступна причина, чому виливати воду, в якій ви варили яйця, не варто – окріп погано впливає на сантехніку. Якщо все-таки ви бажаєте позбутись від такої рідини, варто хоча б почекати, поки вона охолоне. Це допоможе вам уникнути неприємних наслідків у вигляді, наприклад, негерметичності сифона, гофрованих труб або ж труб у системі каналізації. Гумові ущільнювачі не створені для тривалої дії високої температури. Увага до дрібниць може зекономити ваші гроші й час.

Поділитися