Підживлюю цим копійчаним добривом все на своєму городі і маю врожай аж до осені: просто та ефективно

Перше підживлення розсади робиться за кілька днів до або після пікірування, коли на рослині вже з'явилося кілька пар справжніх листочків. Деталі читайте далі у статті.

Добриво дасть розсаді поштовх до розвитку та допоможе компенсувати незначне пошкодження кореневої системи у процесі пікірування.

Підгодовувати розсаду вперше можна нашатирним спиртом. Це азотна сполука, яка швидко засвоюється, не вимагає бактеріальної обробки і допомагає прискорити вироблення хлорофілу.

Якщо правильно підгодувати рослину, вона почне активно нарощувати зелену масу, і буде надійно захищена від шкідників та грибкових хвороб. Готується добриво дуже легко: на літр води береться одна чайна ложка нашатирного спирту, все ретельно перемішується і розпорошується на саджанці.

Експерти назвали важливе перше підживлення для розсади
Експерти назвали важливе перше підживлення для розсади

Також можна використовувати такий розчин для дезінфекції контейнера для розсади від мурах та ос. Але нашатир – це сильний засіб, при роботі з яким треба дотримуватись заходів безпеки, щоб не отримати отруєння. Краще всього працювати в масці та рукавичках.

Застосування нашатирю покращує азотистий обмін і буде дуже корисним для розсади томатів. Підживлення потрібно вносити лише вранці, щоб листя та поверхня ґрунту встигло висохнути до ночі. Якщо грунт у горщику буде сухим, то попередньо перед внесенням підживлення треба полити грунт чистою водою, а вже потім вносити азотний розчин.

Біля кореневої системи завжди повинен бути кисень, щоб поживні речовини краще засвоювалися. Треба періодично розпушувати ґрунт, але не глибоко, щоб не зачепити коріння і не зашкодити йому. Розпушування найкраще робити через 30 хвилин після внесення підживлення. Доглядайте за розсадою правильно, і вона виросте здоровою та сильною!

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини