Збільшую кількість зав’язей помідорів способом, старим як світ: більше не втрачаю дорогоцінний урожай

На кожній фазі розвитку куща томатів на садовій ділянці, з ним потрібно проводити масу маніпуляцій. Однією з найвідповідальніших фаз зростання є формування зав'язі, без якої врожай просто неможливий.

Погані зав’язі томатів можуть бути через нестачу добрив у ґрунті. Тому на стадії формування квітки і зав’язі треба робити упор на калійно-фосфорні добрива. Яка потрібна підгодівля томатам у момент утворення зав’язі?

Щоб виростити гарний урожай помідорів, необхідно знати, чим удобрювати цю культуру на етапі цвітіння.

Досвідчені дачники рекомендують для підживлення кілька різних складів.

У народних рецептах присутні такі компоненти: мед, йод, дріжджі, деревна зола. Також активно використовуються стимулятори для формування зав’язей. Такі препарати можна легко купити в будь-якому садовому магазин. А ось для профілактики та лікування хвороб та від всіляких комах-шкідників застосовуються акарициди, інсектициди та інші типи препаратів.

Як збільшити врожай помідорів: простий спосіб
Як збільшити врожай помідорів: простий спосіб

Щоб зав’язь успішно сформувалася на кущі помідора, треба дотримуватися наступних рекомендацій:

Перед початком цвітіння помідорів їх підгодовують сечовиною. Готується розчин таким чином: у відрі (10 л) відстояної води розчиняють 50 г добрива. Отриманим розчином поливають томати, як і звичайною водою.

Цей склад вноситься безпосередньо під корінь лише один раз. Сечовина дозволить томатним кущам сформувати міцні бутони.

До того моменту, як кущики томатів починають цвітіння, звертають увагу на стан листя. Якщо воно світло-зеленого кольору, це означає дефіцит у рослин сульфату магнію. Для поповнення недостачі магнію в одному літрі води (відстояної) розводять 1,5 г речовини.

Отриманим розчином інтенсивно обприскують кущі томатів.

При появі на кущі перших суцвіть в якості додаткового добрива вносять калій та фосфор. Розчин підгодівлі готується таким чином: у відрі відстоянох води добре розчиняють по 10 г цих речовин. Отриманим розчином поливають ґрунт.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини