Рубрики: Цікаве

Червона смородина буде розміром з виноград: навесні удобрюю її цим кухонним інгредієнтом – кущі “дякують”

Не потрібно стрімголов бігти до спеціалізованих магазинів, аби купити добриво для овочів чи фруктів. Все, що потрібне для ваших рослин, вже є у вашому будинку прямо зараз.

Доволі часто бувалі городники використовують для удобрення грядок лушпиння від картоплі. Знавці точно впевнені, що викидати у смітник таке цінне джерело корисних мікроелементів і вітамінів не слід. Розповідаємо, як за допомогою картопляного крохмалю можна покращити врожай червоної смородини.

Добриво для смородини

У підживлення на основі картопляного крохмалю є декілька вагомих плюсів. Серед них експерти виділяють високий вміст основних хімічних елементів, що беруть участь у формуванні ягід. Вони перебувають у доступній формі, яка легко засвоюється рослиною.

Крім того, збалансований склад допомагає стимулювати появу та розвиток нових пагонів, а також загалом зміцнює кореневу систему. Смак ягід у результаті помітно покращується, а також мінімізується ризик обсипання зав’язей.

Експерти порадили найкраще добриво для смородини, яке готується на основі картопляного крохмалю

Використовувати картопляний крохмаль ви можете одразу декілька разів за сезон. Кожне з удобрень буде мати свої особливості. Так, наприклад, навесні підкормку вносять на початку травня, під час бутонізації. А мета полягає в тому, аби досягти пишного цвітіння.

А ось влітку підкормку вносять у період з кінця червня й до середини липня. Внесення добрива необхідне для того, аби ягоди могли увібрати корисні речовини, що допоможуть їм вирости великими та достатньо солодкими. Не зайвим буде внести добриво і після збору врожаю – так кущ швидше відновиться.

Експерти порадили найкраще добриво для смородини, яке готується на основі картопляного крохмалю

Для приготування добрива можна використовувати так званий “гарячий метод”. Розведіть 250 грамів картопляного крохмалю у 3 літрах води, а потім поставте отриману суміш на вогонь і доведіть до кипіння. Дочекайтесь, поки крохмаль повністю розчиниться. Потім додайте 10 літрів чистої води та використовуйте для удобрення смородини.

Поділитися