Рубрики: Цікаве

Цікаві варіанти сусідства коренеплодів: їх мало хто садить поруч, але разом вони ростуть у 100 разів краще

Мало хто саджає рослини таким чином, а даремно. Розповідаємо, яких сусідів обрати для своїх коренеплодів, аби вони давали набагато кращий врожай.

Про те, що не можна вирощувати культуру на одному й тому самому місці два роки підряд, знають усі. Так, городники часом із власного досвіду можуть дізнатись про те, що така маніпуляція суттєво знижує врожайність і підвищує ризик виникнення хвороб.

Втім, на сусідство овочів на городі ми часом не звертаємо належної уваги. Втім, запевняють експерти, насправді потрібно думати й про те, кого разом із ким посадити, аби врожай був набагато кращим і смачнішим.

Сусіди для коренеплодів

Вдало підібране сусідство для коренеплодів допомагає мінімізувати хворобливість рослин і також позитивно впливає на майбутній врожай. Коренеплоди, хоча й належать до одного й того самого роду, насправді добре уживаються поруч.

Експерти розповіли, які рослини можна вважати найкращими сусідами для коренеплодів

Так, наприклад, один із чудових варіантів сусідства – буряк, морква та редиска, їх експерти радять висаджувати на городі поруч. Догляд за цими рослинами приблизно однаковий, тому це суттєво полегшує життя городника. До того ж рослини здатні захищати одне одного від шкідників.

Таким варіантом розташування культур на городі користується багато дачників по всій країні. А зумовлено це тим, що приблизно однаковий догляд і здатність рослин захищати одне одного призводить до відсутності потреби обробляти овочі хімією від шкідників і хвороб.

Експерти розповіли, які рослини можна вважати найкращими сусідами для коренеплодів

Крім того, вагомою причиною, яка впливає на вибір на користь такого варіанту сусідства, є можливість сіяти редис протягом усього сезону без шкоди для сусідніх рослин. Посів нової партії культури ніяк не завадить сусідам, а тому ви можете отримати більший врожай.

Поділитися