Рубрики: Цікаве

Чистотіл називають бур’яном від незнання, досвідчені садівники йому дифірамби співають: вся користь рослини

Чистотіл – рослина, яка корисна не лише для шкіри й тіла, але й для вашого городу. Розповідаємо про основні способи використання чистотіла на ділянці.

Якщо на власній ділянці ви не втрачаєте можливість вирвати чистотіл із корінням, то ця стаття точно для вас. У кожному саду й на городі існують проблеми, які насправді можна легко вирішити з допомогою того самого чистотілу. Розповідаємо про основні способи використання рослини, які точно припадуть вам до душі.

Чистотіл для городу

Молоко, що міститься у рослині, є отрутою контактного типу дії. Вона нешкідлива для рослин, втім може відлякати шкідників із вашої ділянки. Її особливо зручно використовувати у боротьби з попелицею, трипсами, земляними блішками, павутинним кліщем і ще чималою кількістю шкідливих комах.

Експерти розповіли, як ви можете використовувати чистотіл для покращення ґрунту на городі

Всього за одну обробку ви зможете вивести цілі колонії шкідників, а іншим культурам не буде ніякої шкоди. Для приготування домашнього засобу від комах, потрібно дрібно нарізати наземну частину рослини та залити все 10 літрами води. Після цього залиште суміш на 3 години для настоювання. Обприскайте отриманим розчином рослини. Працювати важливо у рукавичках.

Зелену масу чистотілу також корисно використовувати як мульчу. Рослини, що ростуть під захистом такої “зеленої подушки”, не пізнають проблеми від висушення ґрунту та контакту з капустянкою. Чистотіл також є органічним добривом у процесі розкладання.

Експерти розповіли, як ви можете використовувати чистотіл для покращення ґрунту на городі

Крім того, з чистотілу виготовляють підживлення. У велику бочку викладають 2-4 відра чистотілу без коріння та додають туди ще ківш коров’ячого гною. Туди ж потрібно додати пакетик сухих дріжджів і залити все великою кількістю води – аби 200-літрова бочка була наповнена. Через 3 дні можете поливати грядку добривом.

Поділитися