Рубрики: Цікаве

Розсада ростиме товстеньким здорованем, якщо виконаєте ці прості дії з “садової шпаргалки” моєї бабусі

Щоб розсада росла здоровою та потужною - необхідно дотримуватися простих рекомендацій. Сьогодні ми про все детально розповімо, тож жодних проблем у вас більше не буде.

Щоб розсада росла товстеньким та низеньким “здорованем”, відразу після появи перших сходів, треба поставити горщики та ящики з розсадою у прохолодне місце – на балкон чи лоджію. Туди відправляємо розсаду на цілий день, а вночі заносимо у тепло.

Головний секрет вирощування розсади – багато світла. Саме світло, а не підживлення, дуже важливе, оскільки процес фотосинтезу відбувається в листі, і поживні речовини формуються самою рослиною. Плюс, коли багато світла, розсада не буде витягуватись. А те, що на балконі стоятиме прохолода, піде тільки на користь – розсада загартуватиметься, стебла виростуть товстими, маючи міцні стовбури та зелене листя.

Якщо лоджії або балкона немає, можна винести розсаду на веранду, або просто ставити на підвіконня та відкривати вікно. А досвічування можна зробити за допомогою фітолампи. Загалом вихід можна знайти в будь-якій ситуації! А ще обов’язково потрібно дати розсаді підживлення через тиждень після пікірування – основою буде лушпиння цибулі.

Що робити для потужного росту розсаду

Беремо дві жмені цього продукту, заливаємо водою та ставимо на плиту до кипіння. Потім знімаємо, настоюємо протягом доби, і розводимо цей настій на відро води (5 літрів). Потім вносимо під розсаду кожні два тижні – цього буде цілком достатньо, щоб до пересадки у відкритий ґрунт рослини зміцніли і наростило хороше коріння. Плюс, розчин цибульного лушпиння відмінно захистить від шкідників та хвороб.

При вирощуванні розсади важливо використовувати якісне насіння та підготувати родючий ґрунт для їх посадки. Регулярне поливання і дотримання оптимальної температури сприяє здоровому росту і розвитку молодих рослин. До висадки на відкритий грунт слід закалювати розсаду, поступово звикаючи її до зовнішніх умов.

Поділитися