Дайте огіркам цю “вітамінну бомбу” і вони попруть в ріст, мов за помахом чарівної палички: супер-спосіб

Багато садівників часто стикаються з проблемою, що висаджені у відкритий ґрунт сіянці огірків сповільнюються у зростанні та відмовляються розвиватися.

Про причини даної ситуації та методи її усунення ми й поговоримо.

Отже, чому ж розсада перестає рости? Це може бути пов’язано з такими факторами: нічна температура опускається нижче +12 градусів.

У цьому випадку молоді паростки можна вкрити плівкою, зробивши невеликий парничок. Також справа може бути в дефіциті поживних елементів у ґрунті. Його можна легко заповнити за допомогою певних підживлень, які діють як стимулятори зростання.

Одним з найпростіших і доступних добрив, яке може послужити цій мети, є наступне: 1 столову ложку сухих дріжджів додаємо в 500 мл теплої води та перемішуємо до повного розчинення. Після чого в отриману рідину засипаємо 1 столову ложку цукрового піску.

Огірки просто обожнюють це народне добриво: вмить йдуть в ріст
Огірки просто обожнюють це народне добриво: вмить йдуть в ріст

Такий склад залишаємо настоюватися у теплому місці на 2 години. Після закінчення зазначеного часу наш живильний концентрат готовий. Заливаємо його 5 літрами теплої води. Для поливу огірків 1 літр підживлення розбавляємо 10 літрами чистої води та вносимо рослинам під корінь. Робити це потрібно тільки на попередньо зволожену землю і тільки після того, як ви додали 1 столову ложку деревної золи і трохи перемішали її з верхнім шаром землі.

Дріжджові мікроорганізми переробляють органіку і при цьому виділяють азот, а також роблять інші корисні речовини найдоступнішими для засвоєння корінням рослин.

Нагадаємо, що основний догляд за огірками включає регулярний полив, особливо в періоди активного росту та плодоношення, для забезпечення оптимальної вологості ґрунту. Важливо видаляти бур’яни, що конкурують за живлення та вологу, щоб забезпечити рослинам максимально сприятливі умови.

Регулярне обстеження рослин на наявність шкідників та хвороб допомагає вчасно виявити проблеми і прийняти відповідні заходи контролю. Додаткове підживлення огірків мінеральними добривами може бути корисним для підтримки здоров’я рослин та плодоношення.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини