Мої улюблені квіти, які замінять гортензії та петунії: розцвітає до 12 великих бутонів на кожній гілочці

Абутілон відноситься до сімейства Мальвових. Природні місця зростання - Південна Америка. За рясне цвітіння і оригінальне кленовидне листя його люблять багато квітників.

Абутілони у дорослому стані можуть досягати близько 1,5 м заввишки. Найбільшу декоративність кущу надає своєчасне обрізання та прищипування. У цілому нині абутілон невибаглива рослина.

Як доглядати за абутілоном?

Рослина світлолюбна, бажане пряме сонячне світло протягом декількох годин на день. Оптимальне місце – вікна східної чи західної орієнтації, або біля південного вікна. У глибині кімнати (вже за метр від підвіконня і далі) цвітіння малоймовірне. Взимку краще розміщувати на підвіконні південного вікна.

Температура

Абутілон досить добре переносять звичайну кімнатну температуру в період активного розвитку (весна-літо). Краще росте в прохолодній кімнаті. Зі зменшенням тривалості світлового дня, тобто з кінця осені до початку весни, бажано утримувати при +12… +13°С.

Полив

Абутілон необхідно рясно поливати з весни до середини осені. Адже на цей час припадає основне зростання та рясне цвітіння. У період зимової прохолоди поливайте рідше. Цей прийом стримає зростання, а значить запобігатиме витягуванню пагонів і скиданню листя. Крім того, надмірні зимові поливи можуть призвести до кореневої гнилі.

Вологість

Добре переносить нормальну вологість наших квартир. У літню спеку можна обприскувати теплою і м’якою водою. Це допоможе рослині пережити цей складний період. В іншу пору року обприскувати не обов’язково. У період зимової прохолоди взагалі протипоказано.

Підживлення

З квітня до серпня удобрюють спеціальними комплексними добривами для квітучих домашніх рослин, кожні 2 тижні. Органічними добривами краще не захоплюватися, їх достатньо використовувати раз на сезон. Взимку абутилон відпочиває, тому підживлення необхідно припинити.

Пересадження

Пересадку проводять щовесни в поживний ґрунт (у рівних частинах: дернову, листову, торф’яну, перегній та пісок). Новий горщик повинен бути трохи більшим за старий, тому що пересадка відразу у великий горщик сильно затримає цвітіння. Дорослі рослини (від 3 років) пересаджують раз на 2-3 роки. Щорічно корисно оновлювати верхній шар субстрату.

Садівники назвали найкращі квіти з сімейства Мальвових
Садівники назвали найкращі квіти з сімейства Мальвових

Розмноження

Розмножується дуже легко верхівковими живцями, які в достатку залишаються після обрізки. Укорінення відбувається у воді, у піску, або легкому, пористому ґрунті при температурі +25⁰С.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини