Рубрики: Цікаве

Підживила цим спатифілум і він почав пишно квітнути: всі добрива тьмяніють на тлі цього диво-еліксиру

Спатифілум - красива кімнатна рослина з пишним смарагдовим листям, витонченими білими суцвіттями. Цю рослину на заході називають лілією умиротворення, вона добре вписується в інтер'єр будинку.

Однак багато хто вважає спатифілум не простою рослиною, з якою постійно виникають різні проблеми – листя жовтіє, сохне, в’яне, рослина відмовляється рости і цвісти. Насправді спатифілум може рости дуже швидко, за пару місяців з невеликої розетки листя перетвориться на пишний кущ, викинувши багато великого листя і при цьому, не перестаючи цвісти. Щоб досягти такого результату, необхідно не забувати про два правила, крім основного догляду:

1. Якщо ваш спатіфілум виглядає хворим, має дрібне листя блідого кольору, схильні до пожовтіння, в’янення та появи плям, то таку рослину слід пересадити. Спатифілум любить і вимагає регулярних пересадок щорічно з повною заміною ґрунту, але при цьому не любить великі горщики. Часто основні проблеми з рослиною пов’язані через неправильну посадку, поганий ґрунт у горщику і систематичне перелив квітки. Усунувши ці помилки, ви повернете здоровий вигляд рослині.

2. Для того, щоб спатифілум постійно викидав нове велике блискуче листя і невпинно цвів, у рослини повинні бути для цього ресурси, а саме – хороше харчування, яке неможливо отримати з маленького об’єму землі в горщику. Значить, рослині потрібні регулярні підживлення. Можливо, якісь народні засоби працюють, але більш ефективно працюють звичайні добрива для кімнатних рослин, навіть найдешевші.

У комплексних добривах підібрано оптимальний склад елементів живлення та мікроелементів для нормального росту рослин і немає побічних явищ у вигляді плісняви ​​в горщику. Схема підживлення спатифілума проста: 1 раз через 2 тижні або двічі на місяць полив з добривом, розведеним згідно з інструкцією.

Експерти розповіли, чим підживити спатифілум для пишного цвітіння

Добрива для кімнатних рослин

Для підживлення краще чергувати комплексне добриво для листяних рослин та для квітучих. У першому добриві у складі більше азоту, ніж інших елементів, що стимулює зростання нового великого листя. Через 14 днів проводимо підживлення добривом для квітучих рослин, де у складі більше фосфору та калію. Ці речовини сприяють появі нових квітконосів. У результаті у спатіфілума формується велике красиве листя і постійно з’являються нові квітконоси. Підживлення проводимо з кінця лютого до вересня.

Поділитися