Рубрики: Цікаве

Старий килим стане краще за новий без хімчистки: випробувала найдієвіші способи чищення і забула про клінінг

Майже в кожного із нас взимку лежить килим - з ним затишніше і ногам тепліше. Щоліта ми знімаємо все з підлоги, виносимо надвір і чистимо. Це генеральне прибирання килимів, після якого вони як нові.

Найпростіші способи почистити килими — щоб і швидко, і ефективно.

Підготовка килимів до чищення

Перше, що потрібно зробити – це підготувати килим до чищення. Зазвичай досить його ретельно пропилососити. Якщо у вас вдома є тварини, одним пилососом не обійтись. Чистимо ворс спеціальною щіткою для собак. Вона збирає навіть дрібну шерсть із килима, дуже зручно. Після того, як зібрали всю вовну з килима, він виглядає набагато краще. Здається, що ворс чистий, але ні!

Засіб для лінивих або сильно зайнятих

Якщо вам ніколи або просто не хочеться морочитися з приготуванням засобу для чищення, ви можете просто скористатися цим чудовим засобом. Засіб для м’яких меблів, килимів і оббивки диванів – подивіться в магазині. Він і справді дуже ефективний і робить чудовий результат.

Генеральне чищення килимів – по-сільському

Спосіб чищення не змінюється роками, він простий та ефективний одночасно:

1. Треба розстелити килим на землі (краще на траві).

2. Рясно полити килим водою. Можна з відра, можна і зі шланга.

3. Розсипати на покриття пральний порошок (можна використовувати гель для прання).

4. Секретний інгредієнт цього способу – сапка! Нею потрібно почистити килим. Зробити це просто – берете сапку, і водите по покриття, туди-сюди. Періодично поливаєте килим водою та додаєте пральний порошок. Сапка гостренька – не настільки, щоб пошкодити покриття, але достатньо для того, щоб витягнути з ворсу весь бруд.

5. Наприкінці потрібно ретельно промити килим водою. Не шкодуйте воду, добре поливайте. Після залишиться тільки повісити килим – на паркан або турнікет, щоб вода з нього стекла, ворс просох. Робити це краще вдвох – мокрий килим дуже важкий. Втім, все залежить від розміру виробу. Якщо ви чистите маленький килимок, впораєтеся й поодинці. Спосіб здається трохи диким – сапка, відра. Так чистили килими ще наші бабуся. Гарний, перевірений спосіб.

Очищаємо килими правильно: поради клінінгової компанії

Чищення килима таблетками для посудомийної машини

Це вже дуже простий метод почистити килим. Якщо не пробували, обов’язково візьміть на замітку. Перед чищенням купіть таблетки для посуду.

Чистити килим потрібно так:

  • у відро налити гарячу воду;
  • у цій воді розчинити пігулку для посудомийки;
  • якщо ворс дуже брудний, то треба додати 2 столові ложки нашатирного спирту (аміаку);
  • якщо піни мало, додайте трохи прального порошку або навіть рідини для миття посуду;
  • у мильному розчині треба змочувати щітку, потім струшувати з неї надлишки води і чистити килим;
  • після того, як покриття буде чистим, його потрібно протерти вологою ганчірочкою, щоб забрати піну. А потім ще раз – але вже сухою ганчірочкою, щоби підсушити ворс.
Поділитися
Опубліковано