“Навіть моє відображення видно”: хитрість, за допомогою якої можна легко видалити весь нагар зі сковорідки

Кожна господиня, котра часто готує, стикається з такою проблемою, як поява нагару на сковороді. І навіть незважаючи на те, що ви користуєтесь індукційною плитою, і на цій сковороді з'являється нагар.

Причому після появи нагару сама сковорода перестає контактувати із плитою. Індукційна поверхня приймає лише магнітну плиту з магнітним дном. А мабуть, через товстий шар жиру вона відмовляється сприймати цей посуд як магнітний і перестає його нагрівати.

Чим чистити нагар?

Нам будуть потрібні найпростіші речі, які або вже є вдома, або їх можна купити в магазині:

  • суха гірчиця;
  • сода харчова;
  • вода;
  • картопля;
  • перекис водню;
  • м’яка металева щітка, яка не дряпає поверхню;
  • скребок пластиковий для складних місць.

Для захисту ваших рук обов’язково користуйтесь рукавичками. Просимо звернути увагу, що іноді достатньо лише першого кроку і не потрібні інші інструменти. Про всяк випадок розповімо вам відразу про кілька способів очищення нагару.

Спеціалісти назвали секретний засіб для очищення нагару зі сковорідки
Спеціалісти назвали секретний засіб для очищення нагару зі сковорідки

Крок 1. Вода та гірчиця

Розводимо у 1-1,5 літра води 1 ст. л. сухої гірчиці. Вона допоможе розчинити жир на поверхні сковороди. Розводимо все це в мисці чи каструлі трохи більшій, ніж наша сковорода. Кип’ятимо цю воду і ставимо сковороду на парову баню на 15-20 хвилин. Якщо ручка перевішує, можна поставити до сковорідки якийсь додатковий вантаж. М’якою щіточкою, круговими рухами знімаємо з дна розпарений жир. Робиться це дуже легко, практично немає потреби натискати на поверхню. Щоб не обпектися – скористайтеся м’яким рушником або ганчіркою.

Крок 2. Сода та перекис

Якщо ж нагар після першого кроку не відійшов повністю, робимо кашку із соди та перекису водню. І наносимо її на розпарену сковороду, як маску для обличчя приблизно на 10 хвилин. І після цього весь нагар просто відлітатиме від дна посуду.

Крок 3. Картопля та сода

Дуже цікавий спосіб. Розрізаємо картоплю навпіл, мочаємо її в соду і починаємо терти дно сковороди. Ваша сковорідка почне сяяти, як нова. Найкращий варіант – використання парової бані. Якщо сковорода буде остигати, не забувайте її підігрівати. Достатньо 2-3 хвилин і знову вона чиститься легко.

Популярне

Вибір редакції

Подібні новини