Рубрики: Цікаве

“Навіть моє відображення видно”: хитрість, за допомогою якої можна легко видалити весь нагар зі сковорідки

Кожна господиня, котра часто готує, стикається з такою проблемою, як поява нагару на сковороді. І навіть незважаючи на те, що ви користуєтесь індукційною плитою, і на цій сковороді з'являється нагар.

Причому після появи нагару сама сковорода перестає контактувати із плитою. Індукційна поверхня приймає лише магнітну плиту з магнітним дном. А мабуть, через товстий шар жиру вона відмовляється сприймати цей посуд як магнітний і перестає його нагрівати.

Чим чистити нагар?

Нам будуть потрібні найпростіші речі, які або вже є вдома, або їх можна купити в магазині:

  • суха гірчиця;
  • сода харчова;
  • вода;
  • картопля;
  • перекис водню;
  • м’яка металева щітка, яка не дряпає поверхню;
  • скребок пластиковий для складних місць.

Для захисту ваших рук обов’язково користуйтесь рукавичками. Просимо звернути увагу, що іноді достатньо лише першого кроку і не потрібні інші інструменти. Про всяк випадок розповімо вам відразу про кілька способів очищення нагару.

Спеціалісти назвали секретний засіб для очищення нагару зі сковорідки

Крок 1. Вода та гірчиця

Розводимо у 1-1,5 літра води 1 ст. л. сухої гірчиці. Вона допоможе розчинити жир на поверхні сковороди. Розводимо все це в мисці чи каструлі трохи більшій, ніж наша сковорода. Кип’ятимо цю воду і ставимо сковороду на парову баню на 15-20 хвилин. Якщо ручка перевішує, можна поставити до сковорідки якийсь додатковий вантаж. М’якою щіточкою, круговими рухами знімаємо з дна розпарений жир. Робиться це дуже легко, практично немає потреби натискати на поверхню. Щоб не обпектися – скористайтеся м’яким рушником або ганчіркою.

Крок 2. Сода та перекис

Якщо ж нагар після першого кроку не відійшов повністю, робимо кашку із соди та перекису водню. І наносимо її на розпарену сковороду, як маску для обличчя приблизно на 10 хвилин. І після цього весь нагар просто відлітатиме від дна посуду.

Крок 3. Картопля та сода

Дуже цікавий спосіб. Розрізаємо картоплю навпіл, мочаємо її в соду і починаємо терти дно сковороди. Ваша сковорідка почне сяяти, як нова. Найкращий варіант – використання парової бані. Якщо сковорода буде остигати, не забувайте її підігрівати. Достатньо 2-3 хвилин і знову вона чиститься легко.

Поділитися